Foto: GuliverImage/Peter Byrne

(VIDEO) MESSI OVO JOŠ NIKAD NIJE NAPRAVIO! Argentina preživjela totalnu paniku, nevjerojatan pad prije slavlja

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Argentina je u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva u Katru, ali s puno više muke nego se očekivalo. Predvođeni Lionelom Messijem, koji je igrao jubilarnu 1000. službenu utakmicu u karijeri, Argentinci su u osmini finala s 2:1 svladali Australce, a prema pobjedi ih je povukao upravo Messi koji je prvim golom na utakmici napravio nešto novo u svojoj velikoj karijeri.

Do sada, Messi još nije bio strijelac u eliminacijskoj fazi natjecanja na SP-u, no sada je ‘prekrižio’ i jednu od rijetkih stvari koje ranije nije ostvario na svojem dugom i silno uspješnom putu na terenima.

Glavna argentinska zvijezda zabila je u 36. minuti, a Julian Alvarez povisio je na 2:0 nakon velike pogreške i izgubljene lopte australskog golmana Mathewa Ryana u 57. minuti. Australci su smanjili nakon što je pucao Craig Goodwin, a loptu je u mrežu svoje momčadi usmjerio Enzo Fernandez kojem se pisao autogol.

Sve golove pogledajte – ovdje.




Nakon što su Argentinci u svojim rukama imali 2:0, očekivalo se da će puno lakše obaviti posao do kraja utakmice, no sve se promijenilo poslije australskog smanjenja zaostatka.

U završnici utakmice se sve otvorilo. Australci su prvo imali sjajnu šansu koju je lijepim prodorom po svojoj lijevoj strani stvorio raspoloženi Aziz Behich, s blokom kojim je Lisandro Martinez izvukao Argentinu.

Na drugoj strani, Argentince je s tri propuštene izvrsne šanse u očaj dovodio Lautaro Martinez, a u sedmoj minuti nadoknade nije nedostajalo puno da bude 2:2. Pucao je 18-godišnji Garang Kuol, bio je u čistoj šansi u 16-ercu, no Argentinu je spasila obrana golmana Emiliana Martineza.




Argentinski reprezentativci su zbog te reakcije slavili svojeg čuvara mreže, a ubrzo potom mogli su proslaviti i pobjedu koja ih je uvela u veliki četvrtfinalni dvoboj s Nizozemskom. Igrat će se u petak, 9. prosinca, s početkom u 20 sati po našem vremenu.

Argentina – Australija 2:1

90’+8 – Kraj, Argentina je slavila s 2:1!

90’+7 – Kuol je mogao izjednačiti za Australce, spas za Argentinu donijela je sjajna obrana golmana Martineza!

90’+5 – Lautaro Martinez i Leo Messi propustili su nove dvije velike šanse, sve se sada otvorilo na obje strane.

90’+3 – Messi je još jednom pronašao Lautara Martineza, koji ovog puta puca u okvir gola, ali loše. Dobro postavljeni Ryan zaustavio je loptu.

90′ – Ušli smo u sudačku nadoknadu, igrat će se još sedam minuta.

89′ – Messi je nakon lijepog prodora pronašao samog Lautara Martineza na lijevoj strani 16-erca. Martinez je u čistoj šansi promašio gol.

81′ – Behich je bio blizu golu za izjednačenje na 2:2! Ušao je u prodor po lijevoj strani, izbacio je nekoliko igrača, ali na koncu ga je blokirao Lisandro Martinez!

77′ – Službeno je upisan autogol Enza Fernandeza koji je usmjerio loptu prema argentinskim vratima.

77′ – GOOOOL! Australci su smanjili! Goodwin je pucao, a Fernandez skrenuo loptu, sve je opet otvoreno!

73′ – Australci su se u završnici utakmice osvježili s nekoliko izmjena. U igri je i Fran Karačić.

66′ – Argentina prijeti novim golom, Australci su potpuno pali, ali za sada ostaje na dva razlike.

57′ – Golman Ryan izgubio je loptu ispred svojih vrata u dvoboju s De Paulom, Alvarez je to iskoristio za argentinski dolazak do 2:0.

57′ – Argentinski reprezentativac iskoristio je pogrešku Australaca i povisio je vodstvo svoje momčadi.

57′ – GOOOOL! Julian Alvarez zabio je za 2:0 za Argentince!

46′ – Ušli smo u drugih 45 minuta borbe za četvrtfinale.

45’+2 – Završeno je prvo poluvrijeme, Argentinci su u vodstvu.

36′ – Messi je poslao loptu u mrežu preciznim udarcem s oko 14-15 metara, Mathew Ryan ostao je svladan na golu Australaca.

36′ – GOOOOL! Messi je u nastavku akcije zabio gol, slavi u svojoj jubilarnoj 1000. službenoj utakmici u karijeri!

35′ – Messi je ubacio iz slobodnog udarca, Souttar je izbacio u gužvi u 16-ercu.

28′ – Behichevi prodori na lijevoj strani za sada dosta zabrinjavaju Argentince. Australci su u posljednjih 10 minuta pokazali zube u nekoliko akcija.

19′ – Behich je bio u akciji u prvom opasnom napadu Australaca, ali nije uspio zadržati loptu u terenu na lijevoj strani 16-erca u dvoboju s De Paulom.

10′ – U prvih 10 minuta Argentina je krenula otvoreno, po očekivanju, ali još nema prave akcije koja bi zabrinula australsku obranu.

1′ – Počela je druga današnja utakmica osmine finala!

Prvih 11 Argentine:
E. Martinez – Molina, Romero, Otamendi, Acuna – Fernandez – De Paul, Mac Allister – Papu Gomez, Messi, Alvarez

Prvih 11 Australije:
Ryan – Degenek, Souttar, Rowles, Behich – Leckie, Mooy, Irvine, Baccus – McGree, Duke

Druga utakmica osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru donosi sudar Argentine i Australije, jedne od reprezentacija koje su priredile iznenađenje prolaskom prvog kruga. Australci su na SP-u već napravili puno, a za još više, tražit će iznenađenje protiv momčadi koju predvodi Lionel Messi – u svojoj jubilarnoj 1000. službenoj utakmici u karijeri, računajući klupske i reprezentativne nastupe.

Argentinci će napasti s puno jakih aduta u svojih prvih 11, ali među njima neće biti Angel Di Maria kojeg muči problem sa stopalom. Zbog toga, 34-godišnji igrač Juventusa ovog puta ne počinje utakmicu na desnom krilu, za razliku od tri argentinska nastupa u prvom krugu. U početnom sastavu je Papu Gomez.

U australskih prvih 11 nema Frana Karačića, 26-godišnjeg Zagrepčanina koji je nekada bio mladi hrvatski reprezentativac, a sada igra za Australiju. Karačić počinje utakmicu na klupi.

Pobjednik ovog dvoboja će u četvrtfinalu ići na Nizozemsku, koja je u prvoj utakmici osmine finala svladala Amerikance s 3:1.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.