Foto:screenshotyoutube

(VIDEO) MAĐARSKI ULTRADESNIČARI NA UDARU: ‘Karpatske brigade’ pod istragom zbog provokacija prema Mbappeu

Autor: G.I.Š.

Karpatske brigade” službena ultras grupa mađarske reprezentacije prati ih na svim najvažnijim natjecanjima, a ovo Europsko prvenstvo donijelo im je nastupe njihove reprezentacije u Budimpešti na Puskas Areni.

Kako u Mađarskoj nema više restrikcija što se tiče korone, “Karpatske brigade” napravile su, uz ostale mađarske navijače, pravi show na ulicama Budimpešte i na samom stadionu.

Skupina koja je u prvom poluvremenu bila iza gola Mađara, a može se prepoznati po crnim majicama i drugim “desničarskim” obilježjima.

Baza navijači Ferencvaroša

Ova skupina mađarskih huligana sastoji se od nekoliko radikalnih ultradesnih skupina iz ove zemlje, a u organizaciju vode “Green monsters“, tvrda jezgra navijača Ferencvarosa, koji prate klub u svakoj utakmici.

“Monstersi” su poznata po svojoj nasilnoj povijesti i ispadima, kao i po rasističkim i antisemitskim sloganima usmjerenim prema Romima, Židovima i onima tamnije puti. Ironično, Mađarska u reprezentaciji ima i jednog crnog igrača, naturaliziranog Francuza Loiku Negu.




Deklariraju se kao desno orijentirana mađarska domoljubna organizacija koja ne bježi od sukoba sa suparničkim navijačima. Poznati su i kao skupina koja se ne ustručava koristiti noževe u borbama, a to im je bila glavna karakteristika tijekom 90-ih godina prošlog stoljeća.

Rasizam i antisemitizam

Rasističke parole i pogrdne pjesme na račun rivala uobičajeni su dio folklora ove skupine, a velik broj mađarskih huligana aktivan je u borilačkim vještinama i voli pokazati mišiće na tribinama tijekom utakmica.




Prije četiri godine, na Europskom prvenstvu u Francuskoj, mađarski huligani imali su nekoliko rasističkih ispada, zbog čega je Savez kažnjen uglavnom novčanom kaznom i upozorenjem.

Tijekom šetnje do stadiona, “Karpatska brigada” nosila je transparent na kojem je precrtan igrač koji kleči, s jasnom porukom da ne prepoznaje pokret “Black lives matter”.

Mađarska i Njemačka igraju zadnju utakmicu u svojoj skupini F na Allianz Areni, koja će biti ukrašena duginim bojama kao podrška u borbi protiv homofobije, pa nas zanima kako će “Karpatske brigade” reagirati na tribinama.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.