Foto: GuliverImage

(VIDEO) LEIPZIG BEZ GVARDIOLA OSVOJIO NOVI TROFEJ! Drugi Hrvat ostao tužan, a Olmo asistirao

Autor: Ivor Krapac

RB Leipzig je drugu godinu zaredom pobjednik njemačkog DFB kupa. Momčad za koju zbog suspenzije ovog puta nije igrao Joško Gvardiol je u finalu na Olimpijskom stadionu u Berlinu s 2:0 slavio protiv Eintrachta iz Frankfurta na čijoj je klupi bio Kristijan Jakić.

Za 1:0 je u 71. minuti zabio Christopher Nkunku, na asistenciju bivšeg dinamovca Danija Olma, a završnih 2:0 je u 85. postavio Dominik Szoboszlai. Nkunku je bio asistent za taj gol.

Gvardiola u konkurenciji za ovu utakmicu nije bio zbog crvenog kartona dobivenog prije mjesec dana u polufinalu protiv Freiburga, u gostujućoj pobjedi s 4:1, a nakon što su suigrači osigurali trofej u finalu u Berlinu, i 21-godišnjeg Vatrenog čeka slavlje zbog odlaska do kraja u natjecanju u kojem je ove sezone imao pet nastupa.

Prvi gol u finalu pogledajte ovdje, a drugi – ovdje.




Za RB Leipzig je drugi uzastopni osvojeni njemački kup ujedno i drugi trofej na najvišoj razini. Klupska povijest, podsjetimo, nije duga s obzirom na osnivanje prije samo 14 godina.

Foto: GuliverImage/REUTERS/Cathrin Mueller

Gvardiolova momčad je podizanjem pokala završila sezonu u kojoj je bila treća u prvenstvu, s osiguranim nastupom u Ligi prvaka u sljedećoj sezoni.

Eintracht će također u europsko natjecanje, ali u kvalifikacije za Konferencijsku ligu u koje će se uključiti u završnom pretkolu.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.