Foto:twiterscreenshot

(VIDEO) KAOTIČNE SCENE IZ ITALIJE! Navijači upali na teren, palili automobile igrača u erupciji nezadovoljstva

Autor: Gordan Ivan Šojat

Jedan od kultnih talijanskih klubova, za koji su igrale legende poput Baggia, Pirla, Luce Tonia i Pepa Guardiole, Brescia, nije uspjela zadržati stastus u Serie B, već je u doigravanju protiv Cosence ispala u niži rang natjecanja.

Brescia je u uzvratnoj utakmici doigravanja na vlastitom terenu imala 1:0 protiv Cosenze, a taj rezultat je izjednačio onaj iz prve utakmice na kojoj je Cosenza slavila 1:0 i sve je mirisalo na produžetke.

No u petoj minuti sudačke nadoknade Cosenza je zabila za izjednačenje, što je rezultiralo erupcijom nezadovoljstva domaćih navijača, koji su prvo bakljama zasuli teren.

Nakon toga navijači Bresce, koja je do prije tri godine igrala u Serie A upali su u teren, a suci i igrači pobjegli su u svlačionice, dok se policija nastavila tuči s pomahnitalim ultrasima, a utakmica je naravno prekinuta.




Palili automobile

Organi reda i mira uspjeli su navijače istjerati sa stadiona, ali nakon toga divljanje se nastavilo po gradu, ultrasi su zapalili automobil igrača Bresce, a neki su otišli i u 20 kilometara udaljeni trening kamp kluba, kojeg su demolirali.

Neredi su trajali do dugo u noć, a ultarsi Brescie su postavili punktove za sačekuše igrača, Cosenzinih navijača, policije i svih drugih koji bi im se našli na putu.

Iz straha od navijača igrači i njihove obitelji ostale su zaključani unutar stadiona do ranog jutra, kada se situacija donekle smirila pa su mogli poći kućama.

 

Autor:Gordan Ivan Šojat
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.