Foto: Profimedia

(VIDEO) KAKVA DRAMA FILIPA ZUBČIĆA: Pogledajte kako je osigurao povijesnu medalju za hrvatsko skijanje

Autor: M.L.Š

Sjajni Filip Zubčić osvojio je prvu hrvatsku medalju u skijanju na SP-u još od 2013. i Ivice Kostelića.

Filip je uzeo srebro u paralelnom veleslalomu u Cortini d’Ampezzo.

Najbolji hrvatski skijaš bio je fantastičan te je uzeo prvu medalju u karijeri. U osmini finala skijao je protiv Nijemca Luitza te sjajno iskoristio prednost plave, sporije staze za razliku od crvene. Mali zaostatak iz prve vožnje nadoknadio je bez problema i ušao u četvrtfinale. Nakon tog odvozio je još dominantnije te s čak 62 stotinke bio brži od Amerikanca Rivera Radamusa.

Polufinale je bilo najdramatičnije te je Švicarac Loic Meillard iskoristio crvenu stazu za pola sekundi prednosti ispred Filipa. Zubo se vratio u drugoj vožnji te za samo dvije stotinke osigurao medalju.

U finalu je dao sve od sebe te startao na crvenoj stazi, napravio veliku grešku zbog čega je kasnio već u prvoj vožnji. U drugoj vožnji, na plavoj stazi koja je sporija nije imao šanse te je Francuz stigao do zlata.

Video finalne, a i svih prethodnih vožnji pogledajte OVDJE.




Autor:M.L.Š
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.