Foto: GuliverImage/Marko Metlas/MN Press

(VIDEO) JEDAN HRVAT PONIZIO PARTIZAN, A I DRUGOG ĆE PAMTITI! Slavni trener pucao od bijesa, nije ovo nikako očekivao

Autor: Ivor Krapac

Nakon šoka koji je doživio kod kuće u prvoj utakmici četvrtfinala, Partizan se u regionalnoj ABA ligi našao s imperativom pobjede protiv crnogorskog predstavnika SC Derbyja u utakmici u Podgorici, a uspio se izvući u jako napetom drugom susretu, u gustoj završnici, na koncu s 81:79 za odlazak na odlučujuću treću utakmicu u Beogradu.

U nastupu u Podgorici Beograđani su se izvukli nakon što im u ranoj fazi utakmice nije išlo po željama.

Partizan je pao u rezultatski zaostatak, a na tome je svoj pečat odličnom akcijom ostavio i hrvatski košarkaš Mateo Drežnjak koji je svoje podignuo na noge, dok je goste jako zabrinuo.

Drežnjak je to napravio sjajnim zakucavanjem u kontri, a potom, nakon akcije koja je za Partizan bila ponižavajuća jer su se u obranu jedva vraćali, odmah je reagirao veliki trener Željko Obradović koji je igračima kluba iz Beograda dao do znanja da tako neće ići.

Foto: Luka Gerlanc / CROPIX

Obradović je sve zaustavio minutom odmora nakon akcije u ranoj fazi druge četvrtine. Svojim igračima je bijesnim riječima ‘odrezao’ što ih ide, a potom je nastavljena napeta borba na parketu u utakmici u Podgorici koja je riješena u završnici.

Pritom je važnu ulogu imao drugi hrvatski košarkaš u dresu SC Derbyja, Zvonimir Ivišić, koji je u posljednjoj minuti imao četiri poena. No, pamtit će ga i Partizan i domaća momčad jer je kod zaostatka svoje momčadi od 78:75 zabio uz faul, ali potom i promašio dodatno bacanje koje bi crnogorskom klubu donijelo izjednačenje.

Nakon toga, James Nunnally je tricom donio Partizanu povećanje na 81:77, a nakon što je Ivišić smanjio na 81:79, slijedila je po jedna izgubljena lopta na svakoj strani prije završne sirene. Posljednja šansa za domaće bila je Drežnjakova, u posljednjim trenucima, a goste iz Beograda je tada osvojenom loptom izvukao Dante Exum.







Najefikasniji igrač Partizana u dolasku do pobjede bio je Exum koji se istaknuo s 24 poena i četiri asistencije, a Nunnally je imao 23 poena.

Fletcher Magee ubilježio je 15 poena, a Ivišić je došao do 12 poena i osam skokova u dresu SC Derbyja. Drežnjak je utakmicu završio s osam poena i šest asistencija, ali i pet izgubljenih lopti.

Zakucavanje kojim je Drežnjak u ranoj fazi utakmice oduševio domaću momčad i navijače pogledajte – ovdje.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.