Foto: Niksa Stipanicev / CROPIX.

(VIDEO) HAJDUK SLAVIO KOD ŠIBENIKA: U velikoj drami ‘bili’ su došli na minus 7 od Dinama

Autor: Ivan Lukač

Nogometaši Hajduka su na Šubićevcu s 3:2 slavili protiv Šibenika. Pogotke za zasluženo slavlje Hajduka postigli su Marko Livaja, Jan Mlakar i Rokas Pukštas. Strijelci drugog sastava bili Ivan Dolček, igrač Hajduka na posudbi u Šibeniku, te Zoran Kvržić.

Rogić nije zaustavio Livaju u 45. minuti, kada mu je sjajno asistirao Benrahou. Francuski nogometaš jednim dodirom preusmjerio je loptu do kapetana Hajduka. Izašao je jedan na jedan s Rogićem, zaobišao ga i lagano spremio loptu u gol, njegov 18. u ovoj sezoni HNL-a.

Livaja je za asistirao za 2:0. U 53. minuti kombinirao je s Benrahouom, nakon čega je ubacio u peterac suparnika. Mlakar je uletio u prostor i zakucao loptu iza Rogićevih leđa za 0:2. Sedam minuta kasnije Pukštas je zabio također na dodavanje Livaje.

Sporni penal

Dolček je vratio neizvjesnost. Haruki Arai dodao mu je na rub kaznenog prostora, a on se krasno okrenuo i pogodio u rašlje.  Na samom početku nadoknade Kvržić je s 18 metara zabio za 3:2.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli HNK Hajduk Split (@hnkhajduk)

Hajduk sada ima 53 boda, sedam manje od vodećeg Dinama koji je kiksao protiv Gorice (1:1). Splitski klub smanjio je zaostatak za dva boda u odnosu na prošlo kolo. Šibenik je pretposljednji, deveti s 24 boda. Na zadnjem mjestu hrvatskog prvenstva je Gorica sa 17 bodova.




Golove pogledajte OVDJE.

ŠIBENIK- HAJDUK 2:3

Šibenik: Rogić – Kvržić, Perić, Matić, Mina – Čanađija, Đorić, Đira – Dolček, Arai, Špeljak

Hajduk: Lučić – Mikanović, Ferro, Vušković, Melnjak – Fossati, Krovinović – Pukštas, Benrahou, Mlakar – Livaja

90+1- GOOOOOLLLLLLL! Kvržić daje malo nade za Šibenik. Hoće li domaćini uspjeti do boda.

86- Šibenik igra jako dobro. Vidjet ćemo mogu li do senzacije.

80- Benrahou je danas raspoložen. Sada je nakon suradnje s Kalinićem pucao direktno u Rogića.

73- Kalinić je u igri umjesto Livaje.

64-GOOOOOOOLLL! Dolček je smanjio zaostatak. Igrač Hajduka na posudbi u Šibeniku primio je dodavanje Araija, fantastično se okrenuo i pogodio u same rašlje.

60- GOOOOOOLLLLL! Mladi Pukštas zabija za 3:0 i veliko slavlje gostiju.

53- GOLLLLLLLL!! Mlakar povećava vodstvo gostiju.

50- Dobar pokušaj Dolečka, ali Lučić siguran

45- Kraj prvog djela.

45- GOOOOOOOOLLLLL! Benrahou je vrhunski produžio loptu u prazan prostor, Livaja se ubacio i rutinski obišao Rogića te poentirao za vodstvo Bijelih.

42- Livaja još jednom svojom magijom oduševljava gledatelje. Međutim, Rogić je njegov pas ulovio prije Benrahoua.

35- Jedan od rijetkih pokušaja Šibenika. Dolček puca, Lučić brani bez većih problema.

30- Malo više od 2600 ljudi je na Šubićevcu.

26- Pukštas je sada nakon sjajne akcije pucao, ali Rogić dokazuje zašto je jedan od najboljih golmana lige.

24- Za sada bez pravog posla za Rogića i Lučića.

17- Krovinović puca iz daljine, ali sve ostaje na pokušaju.

12- Đira odlično puca, no Lučić nije imao previše problema s ovom loptom.

5-Volji ulazak Hajduka. Šibenik još nije vidio loptu.

1- Utakmica je počela.

………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

Glavni sudac utakmice Šibenik – Hajduk bit će Igor Pajač. Pomoćnici će biti Ivan Mihalj i Vedran Đurak, a četvrti sudac Toni Dadić. U VAR sobi nalazit će se Marin Vidulin i Dario Kolarević.

Šibenik i Hajduk će na Šubićevcu odigrati treću utakmicu 27. kola HNL-a. Momčad Ivana Leke nalazi se na drugom mjestu hrvatskog prvenstva s 50 bodova, devet manje od vodećeg Dinama.

Šibenik je pretposljednji, deveti. Igrači trenera Damira Čanadija imaju 24 boda, osam više od posljednje Gorice te se nadaju da je ta prednost dovoljna za ostanak u ligi.

Hajduk u mukama

Prva je na Šubićevcu završila 1:1 uz pogotke Jana Mlakara za Hajduk i Ivana Dolčeka za Šibenik. Nakon tog remija otkaz je dobio Valdas Damberuskas, a zamijenio ga je Karoglan, a njega je pak zamijenio Ivan Leko.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli HNK Šibenik (@hnk.sibenik)

Na Poljudu su Splićani pobijedili 2:1. Tada su Anthony Kalik i Marko Livaja bili strijelci splitskog kluba, dok je Haruki Arai pogodio za Šibenik.

“Imamo problem sa Sahitijem. To je igrač koji je trebao biti ključan, ali ga nema. On želi, ali trpi bol. Ima karakter. Želi, ali ne može. Nije trenirao, ako i bude uz ekipu, to je daleko od potrebnog nivoa. Nema Prpića, Kalika, Grgića, i još od ranije Eleza i Kalinića” rekao je Leko.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.