Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

(VIDEO) GOL KOJI NAJVIŠE PAMTI: Zvonimir Boban podsjetio na majstoriju velikog Diega

Autor: Ivor Krapac

Priča o nogometnom putu Diega Maradone ima niz velikih trenutaka u dresu Argentine i klubova u kojima je argentinska legenda igrala. Među potezima koji se pamte, legendarni hrvatski kapetan Zvonimir Boban je u reakciji na Maradoninu smrt za Sportske novosti istaknuo gol koji je njemu najviše ostao u pamćenju.

Potez koji je oduševio hrvatskog velikana dogodio se dok je Maradona briljirao u dresu Napolija, u studenom 1985. na stadionu San Paolo koji će, nakon pokrenute inicijative, uskoro dobiti ime argentinske legende.

Gol iz indirekta bio je puno puta opjevan u Italiji i među svim Maradoninim obožavateljima, a kako je od Maradonine majstorije prošlo već 35 godina, u oproštaju od velikana sjajno zvuče Bobanove riječi kojima podsjeća na taj potez.

‘Otišao je čovjek koji je drugačije udarao loptu, čovjek koji je i previše tugovao bez nje, pa si je naudio koliko je god mogao’, opisao je Boban za Sportske novosti.

‘Nikada nitko neće igrati elegantnije i nitko neće zabiti gol kao što je Diego zabio Juventusu iz indirekta što je, za mene, najveći gol u povijesti nogometa… Neobjašnjiv, nedokučiv – baš kao Diego…’, dodao je legendarni kapetan Vatrenih.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.