(VIDEO) DAN KAD SU NJEMAČKA I NOGOMETNI SVIJET BILI UŽASNUTI: Trčao s otvorenom ranom od 25 centimetara!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Ovo nije za one koji se gnuđaju rana, krvi i ozljeda. Ovo je samo dokaz da nogomet može biti baš grub i  opasan sport.  Neka dje bio kud i kamo  grublji. Svjedoči tome i ova priča… Nogomet je nekad masakrirajuć. Pooštrivši pravila krovna svjetska nogometna organizacija zaštitila je napadače, makar i danas svjedočimo na terenima teškim ozljedama. Suci su nekad dozvoljavali prekršaje koji su bili za zatvorsku kaznu, a imena nogometnih grubijana zaljubljenici ove igra znali su napamet…

Jedan prekršaj, silno težak i mučan, ostao je u kolektivnoj memoriji starijih pristalica nogo meta. I nije ga se naodmet sjetiti. Odmah vas upozoravamo, scene su teške i ako se možete uznemiriti ne gledajte snimku tog nemilog događaja…


Naime, nogometaš Werdera iz Bremena Norbert Sigemann je 14. kolovoza u utakmici protiv Arminije iz Bilefelda startao na Ewealda Linena. Nakon što ga je teško faulirao stadion je ostao u šoku. Snimatelji također, kao i ljudi ispred televizijskih prijemnika.

Sigemann je svojim startom napravio Linenu otvorenu ranu na butnom mišiću, dužine 25 centimetara. Butina je bila posve otvorena, vidjela se i kost, stravično!

Ranu su liječnici u kolima hitne pomoći zatvorili s 23 kopče. Prethodno, nakon što je sam Lienen vidio što mu je suparnički nogometaš napravio imao je još snage ustati na noge i trčeći krenuti prema treneru Werdera iz Bremena, Ottu Rehagelu.

Napao ga je optužujućim riječima – “Ti si naredio ovim svojima da nas masakriraju”! Samo što nije uslijedilo fizičko obračunavanje Rehagela i Lienena.

Otto Rehagel se inače proslavio godnama kasnije, 2004. godine vodeći Grčku senzacionalno je postao europski prvak na prvenstvu u Portugalu 2004. godine.

Lienen se brzo oporavio, nevjerojatno brzo. Za 17 dana već je bio na terenu. Kad su ga novinari upitali je li tako previše riskira lakonski je odgovorio:
“Ako me opet dohvati nisam ja kriv. Ako nemaš “sreće i nesreća te hoće”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.