(VIDEO) CRNI BABO, GDJE SE GASIŠ? Pogledajte ovaj maestralan Bogdanovićev podvig u pobjedi Jazzera

Autor: Josip Valjan - Harambašić

Premda je bio privučen različitim glazbenim stilovima, popularni Babo se smirio tek uz Jazz. Saksofon koji je dobio na odgovornost u Salt Lake Cityju pazi i mazi kao vojnik mitraljez, a ponekad i melodija koju reproducira zvuči baš poput pucanja iz mitraljeza. Tako je bilo i rano jutros po hrvatskom vremenu.

Sjajni Bojan Bogdanović isporučio je 33 koša kojima je pridodao 8 skokova i 2 asistencije, što je bilo dovoljno za povratak Jazzera na pobjednički put, Memphis je pao rezultatom 103:94. Hrvatskom košarkašu je to četvrta utakmica ove sezone u kojoj je otišao preko 30 poena, a u 19 utakmica je na prosjeku od izvrsnih 21.5 poena po utakmici.

Kako to već biva čim nekome krene – krenu i usporedbe. Košarka i Bojan nisu izuzetak već prije pravilo. Mitski status koji uživa Dražen Petrović mjerilo je za sve sadašnje i buduće naraštaje košarkaša iz Hrvatske i šire. Dražen je svojevremeno bio 8. strijelac NBA lige s prosjekom 23,3 poena i “član” treće petorke lige (s Pippenom, Ewingom, Mourningom i Drexlerom) čime je postao prvi Europljanin u povijesti NBA lige koji je izabran u jednu od tri najbolje petorke.

Za Bogdanovića koji igra agresivno i programirano konkretno, mnogi tvrde da će ako nastavi igrati ovakvim ritmom, sezonu okruniti na All Star vikendu u veljači iduće godine. Ne smetaju Bogdanoviću ni zvijezde poput Mitchella, Inglesa i Conleya već uz njih izgleda sve bolje, pa u konačnici zašto ne se nadati Hrvatu u značajnoj ulozi na NBA All Star vikendu. Optimizmu pridonosi i sve očigledniji stabilan kontinuitet igara na visokoj razini, baš ono što nam je u košarci svih ovih godina nedostajalo.

Uz vjeru da će naš Babo sezonu kruniti na All Staru, nadamo se da će isto tako djelić svog američkog sna prenijeti u reprezentaciju kojoj ne nedostaje talenta, ali koja kronično pati od nedostatka stabilnosti i s njome povezanog rezultata koji izostaje već predugi niz godina.




Autor:Josip Valjan - Harambašić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.