Foto: Slavko Midzor/PIXSELL

VIDA I SUIGRAČI NAPADNUTI: Kovačić se vratio, njegovu momčad pogodila nesreća!

Autor: I.K.

Chelsea je u borbi za jednu od prve četiri pozicije u Premiershipu i za put prema Ligi prvaka iz prvenstva proslavio vrijednu domaću pobjedu. Momčad Thomasa Tuchela je u pretposljednjem kolu kod kuće s 2:1 bila jača od Leicester Cityja, uzvrativši mu za poraz u finalu FA Kupa tijekom vikenda. Za londonski klub zabili su Antonio Rudiger (47′) i Jorginho (66′, penal), a gostujući strijelac bio je Kelechi Iheanacho (76′).

Chelsea je ovime prestigao svoje večerašnje protivnike. Sada je treći na ljestvici s bodom više od Leicestera, a četiri boda prednosti pred petoplasiranim Liverpoolom, uz utakmicu više.

Pobjeda je bila dobra vijest za londonske Plave, a za njih i za hrvatsku reprezentaciju odlično je što se vratio Mateo Kovačić. Nakon pauze zbog ozljede, Kovačić je počeo na klupi, a za Chelsea nije bila dobra stvar što je morao ući već u 32. minuti.

Ozljeda Kantea

Hrvatski reprezentativac je nakon malo više od pola sata igre morao zamijeniti ozlijeđenog N’Gola Kantea.

Nakon izlaska iz igre, Francuz je odmah krenuo prema svlačionici. S obzirom na to da je do finala Lige prvaka protiv Manchester Cityja ostalo još tjedan i pol, ova situacija zabrinut će Chelsea.

Dvostruka kruna za Vidu i Bešiktaš

Nakon što je tijekom vikenda slavio naslov u turskom prvenstvu, Bešiktaš je osvojio i tamošnji kup. Istanbulski klub je u finalu u Izmiru bio jači od Antalyaspora, uz golove Brazilca Josefa (3′) i Francuza Valentina Rosiera (30′).

Domagoj Vida odigrao je cijelu utakmicu na putu svojeg Bešiktaša do drugog trofeja u posljednjih nekoliko dana.




Prije utakmice – incident

Uoči finala, momčad Bešiktaša bila je meta napadača na putu do stadiona u Izmiru. Dva Bešiktašova autobusa zasuta su kamenjem, a gađali su ih navijači domaćeg kluba Goztepea koji je tijekom vikenda izgubio od Vidine momčadi u završnom kolu prvenstva. Istanbulski klub je pobjedom u tom susretu stigao do naslova prvaka.

Srećom, po informacijama iz Turske, nitko nije bio ozlijeđen, a jedina šteta bila su oštećenja na autobusima.




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.