Guliver Image

VELIKI UDARAC ZA RAKITIĆA I MODRIĆA! Hrvat oštro nakon ‘šamara’: ‘Ne možeš ovako, moraš biti hrabriji’!

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nastradao je Modrić, “pao” je i Rakitić, nije to bila nedjelja za pamćenje a kad su dva najpopularnija Hrvata u Španjolskoj u pitanju.

Naime, nogometaši Barcelone iskoristili su kiks Real Madrida i uvjerljivom, 3:0 pobjedom protiv Seville pobjegli su “Kraljevskom klubu” na osam bodova prednosti.

U prvom nedjeljnom susretu nogometaši Real Mallorce priredili su veliko iznenađenje pobijedivši Real Madrid sa 1:0. Mallorca je time pružila priliku Barci da pobjegne na osam bodova prednosti, što su Katalonci iskoristili.

Sevilla ‘nestala’

Sevilla se dobro držala u prvom poluvremenu, no u nastavku je Barca zabila tri gola za sigurna tri boda. Strijelci su bili Jordi Alba (38), Gavi (70) i Raphina (79). Ivan Rakitić je odigrao cijeli susret za Sevillu.

Hrvat je bio dosta kritičan prema treneru, navijačima…

“Morate biti puno, daleko hrabriji od onog što je bila ova momčad da bi na Camp Nouu uzeli nešto. Jer ako ovdje ne pokažete hrabrost odmah, nego kalkulirate i čekate, Barcelona vas na kraju nagazi. Tako je i bilo.” izjavio je Rakitić.

“Morate biti daleko hrabriji, pokušavati napraviti nešto, nastojati uzeti loptu, izlaziti više… a to se ništa nije pokazalo.”




Rakitić je nahvalio navijače suparničke momčadi:

“Hvala navijačima Barcelone na divnom dočeku. Ovdje sam proveo nevjerojatne godine, a oni su uvijek bili sjajni prema meni i jako sam im zahvalan na aplauzu.”

Real je na gostovanju kod Mallorce započeo utakmicu bez ozlijeđenih Karima Benzeme i Edera Militaoa, a na zagrijavanju se ozlijedio i prvi vratar Thibaut Courtois umjesto kojeg je uskočio Ukrajinac Andrij Lunin. Nije bilo niti Luke Modrića i Tonija Kroosa koji su ostali na klupi. Bez “senatora” i “Kraljevski klub” je pružio očajnu igru na Son Moixu.




Antonio Pozo/PRESSIN/ AP/Guliver Image

Žestina Mallorce očito je iznenadila Realove zvijezde. Momčad Javiera Aguirrea je napravila 29 prekršaja, od kojih deset protiv Viniciusa. Realov posjed, gotovo 75%, bio je benigan, bez konkretnosti u napadu.

Domaćin je poveo u 13. minuti nakon autogola Nacha Fernandeza, no Real je u 57. minuti mogao izjednačiti. Međutim, Marco Asensio nije realizirao kazneni udarac. Njegov pokušaj sjajno je zaustavio Predrag Rajković.

Kapetan hrvatske reprezentacije Luka Modrić za Real je zaigrao od 65. minute.

Za razliku od Barce, Real Sociedad nije iskoristio poraz Reala, već je i sam upisao domaći poraz od Real Valladolida. Gostima je tri boda donio gol Cyle Larina u 74. minuti.

Identičnim rezultatom Girona je pobijedila Valenciju, a pogodak odluke zabio je Borja Garcija u 63. minuti.

Foto: GuliverImage/AP Photo/Bernat Armangue

Barcelona vodi na ljestvici sa 53 boda, Real Madrid ima 45, Real Sociedad 39, a Atletico Madrid 35 bodova.

Sevilla je pala na 16. mjesto sa 21 bodom, dva više od zone ispadanja.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.