Foto: Srdjan Vrancic/CROPIX

‘VELIKI ŠOK, KOLIKO GOD DA SMO ZNALI ZA RAK’ Prosinečki prosuo emocije, Ćiri je sve oprostio!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Tijekom bogate karijere na klupi, Ćiro Blažević izgradio je poseban odnos s brojnim svojim igračima, a među njima,  najviše se pamti veza koju je Ćiro imao s Vatrenima koje je vodio do bronce na Svjetskom prvenstvu 1998. u Francuskoj.

Bio je to veliki uspjeh koji se slavio dvije godine nakon prvog nastupa na velikoj sceni, s dolaskom do četvrtfinala Eura 1996. u Engleskoj, a važni dio sjajne priče pritom je bio Robert Prosinečki, majstor s kojim je Blažević imao snažnu vezu i prije toga.

Nije uvijek sve išlo lako, no nakon vijesti da nas je napustio trener svih trenera, Prosinečki je u prvi plan stavio pozitivne emocije prema hrvatskoj legendi, u tuzi koja nije pala lako.

“Imali smo specifičan odnos”, rekao je Prosinečki gostujući u programu N1.

“Veliki šok, koliko god smo znali da ima rak. Obilježio nam je karijere, odnose, imamo puno sjećanja. Jako nam je teško”, dodao je u svojim oproštajnim riječima.

Foto: Josip Moler/CROPIX

“Mislim da je bio pravi borac. Neće više ništa biti isto bez njega. Uvijek će biti tu s nama. Mislim da je proživio lijepi život, neka mu je laka zemlja”, dodao je jedan od junaka Vatrenih s terena govoreći o svojem šefu s klupe.

Ranije, dok je Prosinečki bio mlad nogometaš, pamte se legendarne Ćirine riječi da će pojesti trenersku diplomu u slučaju da nadareni mladić postane igrač.




To se često provlačilo, a nakon što je stigla tužna vijest, Prosinečki je istaknuo da je Ćiri sve oprostio.

“Cijela moja karijera uvijek je bila nekako povezana s njim. Imali smo odličan odnos. Možda sam kao klinac bio nešto ljut. Pamtit ćemo ga po najljepšim stvarima. Falit će nam svima, hrvatskom nogometu, javnosti. Ćiro je bio drugačiji od svih ostalih”, istaknuo je Prosinečki.

Odnos između njih dvojice bio je jedna od tema u oproštaju od Ćire u medijskom prostoru u Srbiji.




Portal Mondo približio je Blaževićeve riječi o tome kakoje Prosinečki otišao iz Dinama u Crvenu zvezdu, spominjući ulogu dugogodišnjeg nogometnog dužnosnika Ante Pavlovića.

“Sada ću otkriti što nikad nikome nisam rekao, žao mi je što je lošeg zdravlja kao i ja, ali vrijeme je da ljudi nakon 34 godine saznaju istinu. Ante Pavlović poništio je taj ugovor s obrazloženjem da nije potpisan u prostorijama Saveza. Kako ćete na ulici potpisati, rekao je. Iskreno, nisam znao za to. I tako je Prosinečkog odveo u Crvenu zvezdu”, rekao je svojedobno Ćiro, ističući da u priči o odlasku Roberta Prosinečkog iz Dinama u redove beogradskog kluba nije bila ključna njegova uloga.

Odnos je zaista bio poseban, pričao je o tome i ‘Veliki Žuti’, no s vremenom, u pozadini je ostalo sve što je bilo manje dobro…

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.