Foto:wochit

VELIKI PREOKRET BELGIJE: Danska se borila za Eriksena, ali je ostala bez municije

Autor: G.I.Š.

Druga utakmica dana donijela nam je odličan nogomet između Belgije i Danske u Kopenhagenu, a na kraju su slavili Belgijci 2:1 u odličnoj utakmici.

Tek što je utakmica počela Danska je šokirala Belgiju golom u 2. minuti susreta preko Poulsena za 1:0, a već dvije minute kasnije skoro su Danci zabili za 2:0, ali je udarac prošao pored gola.

Utakmica je zatim prekinuta u 10. minuti, svi na stadionu su ustali i zapljeskali Eriksenu koji se nalazi u bolnici, ali je gledao susret i na žalost poraz njegove reprezentacije.

Do kraja poluvremena Danska je mogla povećati prednost, ali je udarac Damsgaarda završio pored vrata.




Preokret u režiji DeBruynea

Odlučujući potez bio je kada je izbornik Belgije ubacio DeBruynea na poluvremenu, a malo kasnije i Edena Hazarda koji su utakmicu preokrenuli u korist “Crvenih đavola”.

Belgija je izjednačila u 55. minuti preko Thorgena Hazarda kojem je asistent bio netom ušli DeBruyne. Belgijci tada preuzimaju kontrolu utakmice dok Danci padaju u ritmu.




Potpuni preokret zbio se u 70. minuti kada je hazard proigrao DeBruynea koji je zabio za 2:1 i prvo mjesto u skupini za Belgiju.

Nakon toga Danci su pokušali sve kako bi izjednačili, imali su par odličnih prilika, ali nisu uspjeli savladati Courtoisa, dok je Belgija imala zadnju šansu kada je na prazan gol spasio branič Danske.

Nakon ovog susreta Belgija ima 6 bodova, Rusija i Finska po 3 dok je Danska bez bodova.

 

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.