Foto: Nenad Dugi / CROPIX

Veliki obrat na suđenju Zdravku Mamiću i ekipi: Okrivljeni priznao krivnju, želi da se završi proces

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nastavljeno je suđenje na osječkom Županijskom sudu gdje braću Mamić i ostale sudionike terete za izvlačenje novca iz Dinama.

Tako je poduzetnik Igor Krota danas priznao krivnju za djelo koje mu se stavlja optužnicom na teret. Ne želi iznositi obranu i ne želi odgovarati na pitanja. Želi da se postupak protiv njega što prije riješi. Krota je prije tjedan dana otkazao punomoć dosadašnjem branitelju. Zbog toga je tadašnja rasprava bila odgođena.

Podsjećamo, u aferi za izvlačenje novca iz kluba u sklopu zločinačkog udruženja, uz Zdravka i Zorana Mamića, koji su u bijegu u BiH i kojima se sudi u odsutnosti, optužnicom su obuhvaćeni Zdravkov sin Mario Mamić, bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović, poduzetnici Sandro Stipančić i Igor Krota te menadžer Nikky Arthur Vuksan.

Veliki obrat

Skoro 700 stranica teška je optužnica. Tamo Uskok tereti Zdravka Mamića da je, od prosinca 2004. do prosinca 2015. godine, ostale okrivljenike organizirao u zločinačko udruženje te da su sklapanjem fiktivnih ugovora između “Dinama” i više stranih tvrtki, iz Velike Britanije, Švicarske, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Hong Konga, Gibraltara i SAD-a te ispostavljanjem računa o plaćanju nepostojećih usluga za transfere igrača Dinamo oštetili za više od 144 milijuna kuna.

Foto: Boris Kovacev / CROPIX

“U cijelosti prihvaćam sve što mi se stavlja na teret. Ne želim iznositi obranu, niti odgovarati na pitanja. Osjećam se krivim i želim da se ovaj postupak u odnosu na mene što prije riješi”, kazao je Krota na početku rasprave, na koju je došao s novim braniteljem, a pošto je prije desetak dana otkazao punomoć dotadašnjem branitelju, a prenosi Jutarnji.

Tužiteljstvo tereti okrivljenike da su taj novac dijelili između sebe i koristili za svoje potrebe, a da je, uz navedeno, NK Dinamo neosnovano obvezan za plaćanje dodatnih 7,35 milijuna eura, odnosno 55,8 milijuna kuna.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Okrivljeni nogometni menadžer Nikky Arthur Vuksan se potkraj listopada nagodio s Uskokom pa je, temeljem sporazuma stranaka, osuđen na godinu dana zatvora, uvjetno na pet godina.
Propast hrvatskog ponosa duboko je uznemirio Dalmaciju, ovo je pljuska cijeloj Hrvatskoj

Vuksan je proglašen krivim zbog pomaganja u pokušaju zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, u sastavu zločinačkog udruženja, a prije sporazumne presude otkazao je punomoć svojoj dotadašnjoj odvjetnici Kseniji Vržini.
Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.