Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Veliki hajdukovac i poznati odvjetnik iznenadio izjavom oko Boysa

Autor: Dnevno GIŠ

Nekadašnji dužnosniki, a sada veliki navijač Hajduka, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković u emisiji na N1 televiziji komentirao je recentne događaje u hrvatskom nogometu.

Tako je Pavasović kmentirao skandiranje dijela navijača u Osijeku tijekom utakmice Hrvatska – Turska te o pripadnicima Bad Balue Boysa, koji su u zatvorima po Grčkoj nakon incidenta u Ateni i pogibije navijača AEK-a.


“Prošli smo sjajno, no ne mislim da je HNS poduzeo sve što je mogao poduzeti. Nisam vidio predsjednika HNS-a niti ključne osobe koje bi podijelile javnosti što HNS misli poduzeti u budućnosti. Jako sam zadovoljan ovom odlukom, dobro smo prošli”, rekao je Pavasović Visković oko kazne koju je dobio HNS i naglasio kako misli da nije napravljeno sve što se moglo napraviti te nagalsio neke nedoslijednosti primjene zakona.

Uzvik Za dom

“Tu je pravosuđe dalo ruku HNS-u da se na neki način saniraju posljedice neprimjerenog uzvikivanja na stadionu. Poruka bi bila dobra kad bi ona bila dosljedna. Mislim da smo iz vida izgubili nešto jako bitno, a to je da ne postoji praksa naših sudova i zakonodavni okvir”, naglasio je odvjetnik.

“Visoki prekršajni sud kod jednog našeg prominentnog glazbenika zauzeo je stav da uzvik ‘Za dom spremni’ nije prekršaj. Licemjerno je da se nekakvu slavonsku sirotinju, pod navodnicima, kažnjava zbog tog uzvika, a nekog tko nije u tom socijalnom statusu se ne kažnjava i kaže se da je to što uzvikuje u redu. Mi kao društvo moramo odrediti je li to prihvatljivo ili nije”, naglasio je odvjetnik i istaknuo kako već trideset godina imamo problema s održavanjem principa i vrijednosti.

“Postavlja se pitanje kako je moguće da ljudi u dobi između 30 i 40 godina koriste izraze poput ‘Za dom spremni’, a nitko ih nije poučio o zločinačkom karakteru ustaškog režima”, naglasio Ljubo Pavasović Visković

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Povratak kući

Što se tiče skupine Bad Blue Boysa koji sq trenutno u zatvorima po Grčkoj Ljubo Pavasović Visković je nagalsio:
“Grčka je poprilično nesigurna što se tiče pravosuđa. Grci su jedina navijačka nacija koja u obračunima navijača koristi noževe. Ovo što se dogodilo nije nešto što je za Grčku neobično.

Ne mislim da će se tu netko usrećiti s odštetom. Mislim da je najvažnije ljude vratiti u Hrvatsku pa da se onda razmišlja kako će se sanirati posljedice tog događaja”, zaključio je poznati odvjetnik.

Mamić ga je doveo, Hrvatska ga je obožavala, a jedan potez ga je baš dokrajčio
 

Autor:Dnevno GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.