Profimedia

VELIKI DAN ZA FORMULU: Ovim potezom napravili su veliki iskorak prema ravnopravnosti spolova

Autor: Gordan Šojat

Maya Weug postat će prva žena koja će ući u Ferrarijevu vozačku akademiju i natjecati se u jednoj od kategorija Formule ravnopravno sa muškarcima .

Maya je bila pobjednica petodnevnog skautskog kampa u sjedištu Ferrarija i na test-stazama Maranello i Fiorano, a kako je bila brža od većine dječaka, dobit će priliku voziti u prvenstvu Formule 4.

Direktor Akademije Marco Matassa rekao je kako je Weug postigla ukupno najviši broj bodova od svih u povijesti kampa.

“Ovo je ključni trenutak u povijesti Scuderia Ferrarija i njegove akademije”, rekao je šef momčadi Formule 1 Mattia Binotto te je nadodao,




“Mayin dolazak jasan pokazatelj Ferrarija da moto-sport učini sve inkluzivnijim i ravnopravnijim.”, zaključio je Binotto.

 Tople čestitke dobrodošlice pružio joj je Jean Todt koji je čestitao ovoj 16 godišnjakinji i poželio joj puno sreće.

Maya je na svojem Tweetu napisala: “Još ne vjerujem da je stvarno. Dio FDA obitelji! Veliko hvala FDA na ovoj prilici i hvala svim partnerima koji su to omogućili.”

Formula 1 nije imala vozačicu koja se natjecala na Velikim nagradama još od pokojne Talijanke Lelle Lombardi 1976. iz godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.