Guliver image
+ AAA -

VELIKA POBJEDA ZA SVJETSKOG PRVAKA: Ni kišne ulice Monaka ga nisu zaustavile, veteran i dalje briljira

Autor: Ivan Lukač

Aktualni dvostruki svjetski prvak u formuli 1 i vodeći u ukupnom redoslijedu ove sezone, Nizozemac Max Verstappen (Red Bull), pobjednik je utrke za Veliku nagradu Monaka.

Kiša nas je podsjećala na najbolje dane legendarnog Senne, a na takvim uvjetima poput Senne se i snašao aktualni prvak svijeta kojem je ovo bila 39. pobjeda u karijeri.

Najbolju startnu poziciju, koju je osigurao tek u zadnjem krugu subotnjih kvalifikacija, Verstappen je iskoristio na najbolji način, kontrolirao utrku s čelne pozicije te na kraju slavio s gotovo 28 sekundi ispred legendarnog Fernarda Alonsa.

Obrana titule

Treće mjesto osvojio je Francuz Esteban Ocon (Alpine-Renault) sa zaostatkom od 36.990 sekundi i po treći put u karijeri, a prvi put u Monte Carlu, stao na pobjedničko postolje.

 

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 




Objavu dijeli FORMULA 1® (@f1)

Kad je pala kiša i prisilila vozače na odlaske u boksove na promjenu guma, postalo je donekle zanimljivije, ali na vrhu nije došlo do promjene. Kiša je započela u 52, od 78 krugova.




Nakon šest utrka Verstappen je vodeći sa 144 boda, 39 više od drugoplasiranog Pereza. Fernando Alonso je petim penjanjem na postolje u ovoj sezoni došao do 93 boda i jedini donekle konkurira dvojcu iz Red Bulla.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.