Peter Dovgan/Guliver Image

ČUDESNA HRVATICA U OSMINI FINALA MELBOURNEA! Totalno ‘pomela’ protivnicu, a ždrijeb se otvorio za velike stvari

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Donna Vekić igra sjajno “down under”! Osječanka je izborila osminu finala Australian Opena, drugi tjedan prvog Grand Slam turnira sezone.

Naime, u meču trećeg kola Vekić je sa 6:2, 6:2 za samo jedan sat i četiri minute svladala Španjolku Nuriju Parrizas Diaz te tako stigla među posljednjih šesnaest na turniru.

To je i izjednačenje najboljeg rezultata za Vekić u Melbourneu, gdje je samo dvaput u karijeri prolazila drugo kolo, a 2021. stigla do četvrtog. Za plasman u četvrtfinale Vekić će igrati protiv Čehinje Linde Fruhvirtove koje je svladala sunarodnjakinju Marketu Vondroušovu 7:5, 2:6, 6:3.

Odlična forma

Meč? Hrvatica je sjajno otvorila meč s dva breaka i povela je 4:0 prije no što je njena suparnica uspjela uzeti prvi gem. U šestom gemu prvog seta izgubila je igru na svoj početni udarac, ali odmah potom napravila je treći break u prvom setu, povela 5:2 i mirno odservirala za drugi set.

Instagram

Drugi? U njemu je kod 1:1 opet oduzela servis suparnici i ponovila to kod za prednost 4:1. Uslijedio je break za Parrizas Diaz, odmah potom novi za Vekić i siguran servis-gem bez izgubljenog poena za konačnih 6:2, 6:2.

Sjajna forma, odlične vijesti, samo neka nastavi…

POGLEDAJTE NJEZIN JEDAN OD SJAJNIH POENA U MEČU – OVDJE.




“Jako sam sretna kako sam igrala, što sam ponovila svoj najbolji rezultat, a zadnji put kad se to dogodilo prije dvije godine igrala sam s bolovima, tako da sam sretna da danas to nije bio slučaj”, rekla je Donna.

Foto:Guliverimage

“Znala sam da će biti težak meč, bila sam spremna od prvog poena i biti posvećena svojoj igri. Moj cilj bio je dobro servirati, gađati linije ako je moguće”, nasmijala je publiku.

Donna je u osmini finala, drugi turnir, a onda je sve moguće. Pogotovo u ženskom tenisu zadnjih godina…




POGLEDAJTE ŠTO JE IZJAVILA NAKON SUSRETA – OVDJE.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.