Foto: Profimedia

VEČER REKORDA U LIGI PRVAKA: Dominirao Lewandowski uz dva suigrača

Autor: F.F

Bayern München je lagano pobijedio Lazio u prvoj utakmici osmine finala u Rimu. Bavarci su slavili rezultatom 4:1, a strijelci su bili Lewandowski, Musiala, Sane te autogol Acerbija.

Robert Lewandowski je u 9. minuti matirao Reinu te je s tim pogotkom prešao Realovu legendu Raula na vječnoj ljestivci najboljih strijelaca Lige prvaka. Lewi je to bio 72. pogodak u najjačem klupskom natjecanju te su ispred njega jedino nedodirljivi Messi sa 119 pogodaka i Cristiano Ronaldo sa 134 pogotka. Poljaku je do brojke od 72 pogotka trebalo 95 utakmica.

Dominirali i suigrači

Novi rekord Lige prvaka postavio je i svestrani igrač Bayerna Joshua Kimmich. 26-godišnji Nijemac je oborio rekord po broju pobjeda u prvih 50 utakmica koje je odigrao u Ligi prvaka. Naime, Kimmich je u 50 nastupa za Bayern upisao čak 38 pobjeda, a na svojim nastupima je upisao i 10 pogodaka te je izgubio u samo 5 navrata. Oborio je rekord svojeg klupskog kolege Thomasa Müllera koji je u prvih 50 nastupa sakupio 36 pobjeda, a isti omjer ima i Realov Casemiro. Nakon njih slijede Barcelonin golman Marc-Andre Ter Stegen te Realov trio Carvajal, Isco i Marcelo koji su upisali 35 pobjeda u prvih 50 nastupa.

U 24. minuti susreta u strijelce se upisao i Jamal Musiala, reprezentativac mlađih uzrasta Engleske. On je svojim prvijencem postao najmlađi engleski strijelac u povijesti Lige prvaka. Musiala kroz koji dan puni 18 godina, a koliko je njegov pothvat velik možemo zaključiti samo prisjećanjem kakve su engleske nogometne legende igrale u tom natjecanju prije njega.

Osim velike pobjede prije uzvrata koji je na rasporedu 17. ožujka, igrači Bayerna su se upisali u povijest rekorda postavljenih u Ligi prvaka.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.