Photo: Profimedia

VATRENOM DEVEDESET MINUTA U LIGUE 1: Bayern sigurno protiv fenjeraša, Barca pobjeđuje bez Messija

Autor: HINA/GIŠ

U susretima 21. kola francuskog nogometnog prvenstva nogometaši Bordeauxa, Metza i Reimsa ostvarili su pobjede, a naš reprezentativac Toma Bašić odradio je svih 90 minuta u pobjedi Bordeauxa.

Bordeaux je porazio Angers s 2-1, Metz je pobijedio Nantes s 2-0, dok je Reims slavio protiv Bresta s1-0.

Bordeaux je već nakon 11 minuta igre vodio 2-0 golovima Hwang Ui-joa (8, 11), a u 39. minuti je smanjio Angelo Fulgini. Za domaći sastav je cijeli susret igrao Toma Bašić, dok Mateo Pavlović nije igrao za goste.

Metz je dobio Nantes 2-0 golovima Leye (35) i Boulaya (90+4), dok je u susretu između Reimsa i Brest presudio pogodak Mbukua u 40. minuti. Dijon i Strasbourg su odigrali 1-1.

Na ljestvici vodi PSG sa 45 bodova, Lille ima 42 i susret manje, dok je Lyon treći sa 40 bodova i također, utakmicom manje.

Nogometaši minhenskog Bayerna pobijedili su gostima posljednjeplasirani Schalke s 4-0 u 18. kolu Njemačke lige, te učvrstili vodeću poziciju tablici dok je domaćin ostao prikovan na dno Bundeslige sa malom nadom u spas prvoligaškog statusa.

Dvoboj prve i zadnje momčadi lige zasluženo je pripao Bayernu, koji je s 53 gol nakon prvih 18 kola oborio i klupski rekord.




U Gelsenkirchenu Bavarci su poveli u 34. minuti golom Thomasa Müllera, a potom je svojim 23. golom u sezoni Robert Lewandowski u 54. minuti zabio za 2-0. U 88. minuti Müller je postigao svoj drugi pogodak na utakmici, a u 90. minuti David Alaba postavio konačnih 4-0.

U 18 sati igraju Hoffenheim i Köln.

Na ljestvici nakon nepotpunog 18. kola Bayern vodi s 42 boda, drugi Leipzig ostao je na 35, a treći je Bayer sa 32. Schalke 04 je zadnji sa 7 bodova.




Nogometaši Barcelone slavili su u 20. kolu Primere u gostima kod Elchea s 2-0, a pobjedom su se popeli na treće mjesto.

Katalonci su u Elche stigli bez Lea Mesija, ali su ipak stigli do četvrte prvenstvene pobjede u nizu.

Zasluge idu Nizzemcu Frenkie de Jongu u 39. minuti i mladog Riqui Puigu, koji je minutu prije kraja zabio svoj prvi gol za Barcu.

Barcelona je treća s 37 bodova, sedam manje i dvije utakmice više od vodećeg Atletica, dok Real bježi tri boda. Elche je predzadnji sa 17 bodova.

Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.