Photo: Igor Kralj/PIXSELL

VATRENI POKORIO ISTOK: ‘Volio bih da nismo morali ovo proživljavati’

Autor: HINA/LV

Hrvatski reprezentativac i igrač CSKA Moskve Nikola Vlašić proglašen je nogometašem u Rusiji u 2020. godini u izboru Sport Expressa.

Vlašić je osvojio 251 bod, čak 138 više od drugoplasiranog Alekseja Mirančuka iz Atalante i 145 više od Romana Zobnina iz Spartaka.

“Ova nagrada je velika stvar, u mojim godinama postati najbolji igrač u Rusiji je zaista sjajan uspjeh”, kazao je Vlašić za HNS.

“Konkurencija je stvarno bila vrlo jaka, kad su mi prije dva tjedna javili da sam osvojio nagradu bio sam presretan. Svjestan sam koliko je to vrijedno priznanje, ali znam da iza toga stoji predan rad i angažman na svakom treningu i utakmici. Tako će biti i ubuduće, evo slijedi prvenstvena stanka, ali ja ću svaki dan trenirati,” dodao je.

Nagradu za najboljeg nogometaša godine u Rusiji portal Sport Express dodijelio je petu godinu zaredom, a prije Vlašića titulu su ponijeli Fedor Smolov (Krasnodar, 2016.), Quincy Promes (Spartak Moskva, 2017.) i dvaputa Artem Dzyuba (Zenit, 2018., 2019.).

Vlašić je prvi igrač CSKA koji je pobijedio na ovom izboru. Za nagradu su se natjecali svi nogometaši, bez obzira na državljanstvo, koji su igrali u ruskom prvenstvu 2020. godine, kao i igrači ruske reprezentacije u stranim prvenstvima. Pobjednika su odabrali 16 profesionalnih trenera, menadžera i novinara te navijači putem ankete.

“Ne smijem se žaliti kad je 2020. godina u pitanju, meni je ona donijela puno toga dobroga, samo… Više bih ja volio da je sve bilo normalno i da nismo zbog Covida-19 morali proživljavati sve to što smo proživjeli. Nadam se da će 2021. godina što dolazi nogometu ipak donijeti puno više radosti i da ćemo se konačno vratiti u normalu.”, zaključio je Vlašić.




Autor:HINA/LV
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.