fbpx
Foto: Duje Klaric/CROPIX

(FOTO/VIDEO) SPEKTAKL U SPLITU, DOŠLA I ZASTAVA OD 100 METARA! Torcida iznenađena, priča se o preokretu

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Do početka susreta Hrvatske i Walesa na početku kvalifikacija za Euro 2024. u Njemačkoj nije ostalo još puno, s centra će se krenuti u 20:45 sati, a prije nego se navijači otpute prema tribinama Poljuda, zagrijava se atmosfera na splitskim ulicama.

Očekuje se da će susret Vatrenih i Velšana pratiti pune tribine, s velikim interesom za ovu utakmicu, prvu koju Hrvatska igra nakon proslave bronce na Svjetskom prvenstvu u Katru.

To pokazuju kadrovi iz Splita, pratimo što se zbiva prije utakmice.


Navijačko zagrijavanje za utakmicu

19:15 – Na ulazima na Poljud je velika gužva, ljudi su se okupili u velikom broju i tribine se pune, s očekivanjem da će na njima biti više od 30 tisuća ljudi.

Foto: Duje Klaric/CROPIX

18:40 – Prema Poljudu se uoči početka utakmice središtem Splita kreće i golema hrvatska zastava, duga 100 metara.

Foto: Andrija Kačić Karlin/Dnevno.hr

18:25 – U druženju na Rivi vladalo je sjajno raspoloženje, sa samo jednom policijskom reakcijom koja je ondje bila zabilježena zbog velških zastava.

18:20 – Navijači su kreću prema Poljudu, tribine se uskoro otvaraju, s najavom da će ulazi biti otvoreni u 18:30 sati.

Odlična atmosfera na Rivi prije polaska na Poljud, vijori se i hrvatska navijačka zastava u zagrijavanju za prvu utakmicu Vatrenih nakon proslave bronce sa SP-a u Katru.




Pokret prema tribinama Poljuda slijedi uskoro, a prije toga, doznalo se za detalje policijske reakcije zbog obješenih velških zastava u Splitu. Nalazile su se na vanjskom dijelu zgrade tamošnjeg područnog ureda Državnog ureda za reviziju, što je izazvalo policijsko upozorenje i skidanje zastava.

Nakon okupljanja u gradu, najavljeno je da će prema Poljudu krenuti domaći navijački korteo.




Veseli su i velški navijači, također u velikom broju na splitskoj Rivi.

Atmosferu iz Splita približava i naš video, navijači su sve veseliji prije nego na red dođe pokret prema tribinama Poljuda…

U atmosferi u gradu, reagirala je splitske policija koja je počela skidati obješene zastave velških navijača na nekoliko mjesta, a potom su se organima reda i skidanju priključili sami velški navijači, bez incidenata.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Jedna utakmica je već odigrana, s predstavnicima navijača Hrvatske i Walesa i s humanitarnim karakterom, a održana je na terenu Vala u Kaštel Starom.

Zbog toga, u ovoj priči spominje se preokret, ali samo djelomičan, s obzirom na to da će dio Torcide biti na tribinama, kako su dodale SN.

Jedna najava je odjeknula, ona o povratku Torcide na tribine Poljuda za utakmicu reprezentacije, međutim, kako donose Sportske novosti, to je Torcidu iznenadilo s obzirom na to da nema službene odluke o povratku niti najave takve odluke koja bi bila puštena službenim navijačkim kanalima.

Foto: Duje Klaric/CROPIX
Foto: Duje Klaric/CROPIX

Navijačka okupljanja traju na splitskim ulicama i na trgovima, u atmosferi u kojoj uživaju i gosti.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.