Foto: Tom Dubravec / CROPIX

STIGLO VELIKO POJAČANJE VATRENIMA! Ovo će biti veliki izazov za naše protivnike, a Lovren je poslao značajnu poruku…

Autor: Dnevno.hr/P.V.

I evo nas, dan kad se odigrava utakmica godine za Vatrene. Veliki, najveći ispit. Najlakša utakmica.

Zlatko Dalić nazvao bi to “uživanjem”, dakako da će momci uživati, nadamo se baš kao protiv Engleza u polufinalu u Rusiji 2018. godine.

“Sve znamo o Brazilu, sjajna momčad. Ali znamo i koliko vrijedi Hrvatska. Igrači će sigurno dati sve od sebe”, rekao je izbornik uoči velike utakmice.

Navijači guraju Hrvatsku

Bilo je nekih dobrih i loših vijesti iz kampa naših. Pisalo se da bi se Sosa mogao vratiti u momčad, ali isto tako neki su preskakali treninge, Oršić zadnji trening. Sastav? To ne možemo znati sve do 75 minuta prije utakmice, sve ostalo su naklapanja.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Navijači? Na zadnjoj utakmici okupilo ih se oko 800, najmanje na prvenstvu jer je većina uzela paket od tri utakmice. Dobra vijest je da je puno čartera poletjelo prema Dohi i očekuju se krcatije tribine nego kao protiv Japana.

13:50-  Veliki broj navijača dolazi u Katar. Bit će ovo za Vatrene najveća podrška do sada. Skupina od deset hrvatskih navijača privedena je u Dohi zbog “uništavanja javne imovine”. javlja 24 sata. Prema nekim izvorima brojni navijači će čak ostati i van stadiona. Ne sumnjamo da će Hrvati danas oduševiti svijet.

12:51 – Stigle su loše vijesti iz Katra. Manja skupina hrvatskih navijača bila je uhićena! Više o tome pročitajte – OVDJE.




11:45- Znamo da Vatreni danas nisu favoriti, ali nismo očekivali da će ugledni BBC Hrvatsku proglasiti autsajderima to nismo očekivali:

“Za pobjedu protiv Japana se namučila, ali to nije bilo prvi put da u teškoj utakmici nađe put do pobjede. Ipak, ne vidim da Hrvatska može dalje. Ima neke dobre igrače, i mlade i stare, ali Brazil će biti prejak. 3:0 za Brazil.”

9:45 – Lovren je opet bio izaslanik! Došao se zahvaliti hrvatskim navijačima ispred hotela, a navijači su ga ispratili pjesmom i velikom podrškom. Golema zastava opet je bila neizostavan dekor, nek se sve ponovi kao i dosad! A stiglo je i iznenađenje iz Hrvatske, veliki navijački bubanj koji bi trebao podignuti atmosferu…




Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Foto: Tom Dubravec / CROPIX

8:33 – Hrvatska nikad nije izgubila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva. Više o toj temi pročitajte – OVDJE.

7:45 – Hrvatska još čeka na prvu pobjedu!

S Brazilom je Hrvatska dosad igrala četiri puta. Upisala je tri poraza i jedan remi. Prvi dvoboj odigran je 2005. u Splitu. Brazil je na Poljud stigao kao aktualni svjetski prvak, a prijateljski susret je završio 1:1. Hrvatsku je u vodstvo doveo Niko Kranjčar u 32. minuti, a na konačnih 1:1 poravnao je Ricardinho 10 minuta kasnije.

Niti godinu dana kasnije Hrvatska i Brazil su se ponovno susreli, ali ovoga puta u službenom susretu u skupini na Svjetskom prvenstvu u Njemačkoj. U dvoboju 1. kola u skupini F na Olimpijskom stadionu u Berlinu 13. lipnja Brazil je bio uspješniji s 1:0, a strijelac jedinog gola bio je Kaka u 44. minuti. Bio je to susret u kojem je Hrvatska odigrala odlično posve ukočivši Ronalda, Adriana i Ronaldinha. Ipak, jedna neopreznost u obrani i majstorija Kake stajala je Hrvatsku osvajanja jednog boda.

Foto:AP Photo/Ariel Schalit/Guliverimage

Treći put Hrvatska i Brazil igrali su međusobno na otvaranju Svjetskog prvenstva 2014. u Sao Paolu, a slavio je domaćin 3:1. U utakmicu koju je gledalo više od dvije milijarde ljudi Hrvatska je povela u 11. minuti autogolom Marcela, a u 29. minuti je izjednačio Neymar. U nastavku susreta ukazao se sudac Nishimura koji je u 70. minuti poklonio kazneni udarac domaćinu. Neymar je bio precizan. Sve dvojbe oko pitanja pobjednika razriješio je Oscar u sudačkoj nadoknadi.

Posljednji međusobni susret Brazil i Hrvatska su odigrali u lipnju 2018. u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Dvoboj je igran na Anfieldu, a Brazil je slavio s 2:0 golovima Neymara u 69. minuti te Roberta Firmina u trećoj minuti nadoknade.

7:01 – Zanimljive su objave kladionica, čini se da se Vatrenima opet ne vjeruje. Zanimljivo, tako je bilo i uoči Japana. Više pročitajte – OVDJE.

6:15 – Prema informacijama koje se dijele na mrežama, Hrvati se tradicionalno već okupljaju na ulicama Dohe, gdje je sad nešto iza 8 ujutro.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hrvatski navijači diljem svijeta se okupljaju i traže samo jedno – pobjedu. Kockice marširaju Katrom, postale su itekako prepoznatljiv dekor u Dohi, nešto što se u okolici hotela Hilton, gdje je baza Vatrenih, konstantno događa.

Čuvena zastava od 200 metara skraćena je na nekih 20-ak metara i kao takva ušla je protiv Japana na stadion, možda se ponovi i protiv Brazila.

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.