Foto:Profimedia

LIGA PRVAKA: Dvojica Hrvata bez pobjednika u velikoj utakmici u Londonu, United slavio u završnici

Autor: I.K.

Prva ovosezonska večer u Ligi prvaka bila je vrlo efikasna, sa 17 golova u šest utakmica koje su se igrale u kasnom terminu. Sa zanimanjem smo pratili dvoboj Chelseaja i Seville u kojem su u drugom poluvremenu istovremeno na terenu bili Mateo Kovačić i Ivan Rakitić, završilo je bez golova, no u svim ostalim susretima vidjeli smo puno strijelaca.

Veliku pozornost privukla je utakmica u Parizu gdje je Manchester United šokirao prošlosezonskog finalista. PSG je kod kuće pao s 2:1, a gol odluke je u završnici zabio Marcus Rashford.

SKUPINA E:

Chelsea – Sevilla 0:0

Chelsea i njihovi gosti iz Španjolske uzeli su po bod u utakmici na Stamford Bridgeu koja nas je privukla zbog jednog nekadašnjeg i jednog sadašnjeg Vatrenog. Ivan Rakitić bio je u početnom sastavu Seville i igrao je do 80. minute kad ga je zamijenio Vazquez, dok je Mateo Kovačić počeo na klupi Chelseaja i dočekao je svoju priliku u 65. minuti kad je zamijenio Jorginha.

Za početak, ni jedni ni drugi nisu zabili, no šansa za efikasnije predstave stiže u nastavku puta u skupini.

Rennes – Krasnodar 1:1




U drugoj utakmici ove grupe Rennes i Krasnodar odigrali su također bez pobjednika. Domaći su u 56. minuti poveli golom Guirassyja iz penala, ali Krasnodar se brzo vratio zaslugom Ramireza (59.).

Skupina F:

Lazio – Borussia Dortmund 3:1




Lazio u posljednje vrijeme nije u sjajnoj formi u Serie A, ali Ligu prvaka otvorio je odlično! Immobile (6.) i autogol Hitza (23.) su do sredine prvog poluvremena donijeli Rimljanima 2:0 protiv Borussije, a gosti u drugom poluvremenu smanjuju zaslugom uvijek opasnog Haalanda u 71. minuti. Lazio ipak ubrzo stiže do završnih 3:1 golom koji je zabio Akpa Akpro (76.) na asistenciju Immobilea, koji je bio sjajan protiv svojeg nekadašnjeg kluba.

Skupina G:

Barcelona – Ferencvaroš 5:1

Barcelona je kod kuće opravdala ulogu velikog favorita protiv Ferencvaroša, koji je na putu do Lige prvaka bio bolji od Dinama. Mađari su rano poslali upozorenje momčadi Ronalda Koemana golom Tokmaca Nguena koji je bio poništen zbog zaleđa, no Barcelonini igrači su u nastavku prvog poluvremena odgovorili golovima Messija (27., penal) i Fatija (42.) za 2:0 na odlasku na odmor.

Barcelonu je rano u drugom poluvremenu još malo razveselio Coutinho (52.) na Fatijevu asistenciju, a potom su na svoje nakratko došli i gosti golom Ukrajinca Haratina iz penala u 70. minuti. Krivac za domaće bio je Pique, koji je isključen zbog svojeg prekršaja za penal. Barcelona ipak nije potunula s igračem manje. Zaslugom Pedrija (82.) i Dembelea (89.) povisili su na 5:1 s koliko je utakmica i završila.

Skupina H:

PSG – Manchester United 1:2

Velika utakmica u Parizu krenula je s boljim vijestima za goste iz Manchestera. Bruno Fernandes je u 23. minuti iz penala zabio za 1:0, i to iz drugog pokušaja nakon što mu je prvi obranio Keylor Navas, ali PSG-ov golman pritom je prerano krenuo s crte pa se moralo pucati ponovno.

PSG nije mogao biti zadovoljan prvim poluvremenom, ali bolje je krenuo u drugom. Parižani su to kapitalizirali autogolom Martiala nakon Neymarovog kornera u 55. minuti, no ostali su u šoku u završnici utakmice kad je Rashford (87.) zabio za konačnih 2:1.

RB Leipzig – Bašakšehir 2:0

RB Leipzig je s bivšim dinamovcem Danijem Olmom u početnom sastavu rano došao do lijepe prednosti protiv turskog prvaka koju je zadržao do kraja. Angelino je bio glavna zvijezda utakmice, zabio je u 16. i 20. minuti, a Olmo je igrao do 65. minute.

Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.