Foto: Profimedia

RAKITIĆ IZBORIO PENAL PA ZAMIJENJEN! Bayern preokretom nakon drame do Uefinog Superkupa

Autor: N.M.

Po drugi put u povijesti nogometaši Bayerna osvojili su europski Superkup. Pobijedili su Sevillu 2:1 nakon produžetaka.

Sevilla je bolje otvorila utakmicu i u 13. minuti nakon što je Rakitić izborio jedanesterac a u vodstvo momčadi iz Andaluzije pretvorio je Ocampos. Bayern je stigao do izjednačenja u 34. minuti preko Goretzke. Taj se rezultat nije mijenjao unatoč dominaciji Bavaraca sve do 90 minute pa se pobjednik odlučivao u produžetcima.

Trener Bavaraca Flick izveo je svoj pravi potez uvevši Javija Martineza koji mu zahvalio pobjdničkim pogotkom u 104. minuti utakmice koji je Bayernu doveo novi trofej .

Ivan Rakitić u svom povratničkom debiju za Sevillu igrao je do 56. minute.

Tijek utakmice:

BAYERN- SEVILLA 2:1 ( Goretzka 34′, J. Martinez 104′ Ocampos 13′)

104′ GOOOOOL! Flickov joker s klupe  Javi Martinez donio je Bayernu vodstvo!  Prvi je stigao na odbijene lopte i otprilike s  11metara od gola  fantastično zabio glavom u lijeve rašlje.




102′ Corentin Tolisso  je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u lijevu stranu gola. Bono se bacio kao mačka i obranio mu šut.

101′  Evo ponovno Bayerna! Joshua Kimmich je primio centaršut u šesnaestercu i odmah pokušao pucati, ali nije dobro zahvatio loptu i promašio je cijeli gol. Lopta je otišla izvan terena i igru će nastaviti Sevilla.

100′ Trener Bayerna Flick odlučio se za novu zmjenu. Lucas Hernandez izlazi, a u igru je uveo Javija Martineza.




99′ Benjamin Pavard je poslao lijep centaršut u šesnaesterac. Međutim, obrana je bila oprezna i jedan od braniča je izbio loptu.

97′. Ponovno je Sevilla zaprijetila!  Vazquez  je pokušao dodati loptu, jer je sam bio Youssef En Nesyri, ali je dodao prejako i prilika je otišla u nepovrat.

93′ Slobodan udarac s 26metara izveo je David Alaba. Nije pucao dobro i lopta je prošla visoko iznad gola. Lopta je otišla izvan terena i igru će nastaviti Sevilla.

92‘ Kakva prilika Seville, Neuer je spasio Bavarce! Odlično je Youssef En Nesyri primio pas duboko u šesnaesterca. Pucao je snažno, ali golman je uspio odbiti loptu u stativu.

Krenuo je prvi produžetak u Budimpešti

Kraj drugog poluvremena, u Budimpešti će se igrati produžetci!

90+3 Thomas Muller  je poslao centaršut u šesnaesterac. Na njegovu nesreću, obrana je to lako presjekla i otklonila opasnost.

90 +2 Gnabry  je upropastio dobru priliku jer mu je završni pas bio netočan, pa ga je obrana lako presjekla. Robert Lewandowski (Bayern) je napravio faul u napadu. Sevilla će dobiti slobodni udarac.

90+1′ Anthony Taylor je pokazao žuti karton. Lucas Hernandez bio je prežestok u startu i sudac nije oklijevao previše.

90′  Sevilla je ua zadnjim sekundama mogla šokirati Bavarce! Sjajni  Youssef En Nesyri  se opet u dobroj šansi. Pucao je s distance ravno pod prečku. Međutim, Manuel Neuer mu je sjajno obranio šut!

88′ Youssef En Nesyri  je požurio i našao se u nedozvoljenoj poziciji. Pomoćni sudac je signalizirao ofsajd i Bayern kreće u novi napad.

87′ Sevilla je sad imala prliku kazniti sve Bayernove promašaje! Youssef En Nesyri je primio točan pas i u situaciji jedan na jedan s golmanom odlučio pucati u lijevu stranu gola.

Manuel Neuer se bacio i sjajnom reakcijom obranio udarac i spasio Bayern!

86′ Thomas Muller  je htio dodati u šesnaesterac, ali mu je pas presječen. Glavni sudac pokazuje na korner zastavicu, Bayern će izvesti korner.

83′ Robert Lewandowski je poslao loptu u šesnaesterac, ali je Bono bio najbrži i presjekao loptu. Sve smo bliži produžetcima.

Omjer udaraca na gol je 15:2 u korist Bayerna!

81′ Bavarci su već u očaju, ne mogu slomiti Sevillu unatoč dominaciji Lucas Hernandez  je poslao loptu u šesnaesterac, gdje je čekao Serge Gnabry, ali je obrana presjekla loptu.

79′ Thomas Muller  je okušao svoju sreću sa ruba šestnaesterca nakon što je primio preciznu loptu. Bono je sa zadivljujućom obranom spriječio njegov pokušaj koji je išao prema donjem lijevom kutu.

77′ Lucas Hernandez je pucao iz voleja s ruba šesnaesterca, ali je lopta otišla desno pored gola. Lopta je otišla izvan terena i igru će nastaviti Sevilla.

76′  Sevilla je na konopcima no Bayern ne može zabiti! Opet je Gnabry uputio odličan pas s ruba šesnaesterca, ali je jedan od braniča reagirao u zadnji tren i presjekao tu loptu.

73′ Treća zamjena kod Seville. Nemanja Gudelj ulazi umjesto Susa.

75′ Bayern sve više pritišće, Sevilla se grčevito brani.  Niklas Sule  je pratio centaršut sa strane i pucao glavom po golu. Lopta je išla u okvir gola, ali ju je blokirao jedan od obrambenih igrača.

72′ Opet prijeti Bayern! Lucas Hernandez  je dobro centrirao u šesnaesterac, ali je jedan od braniča to pratio i odnio loptu.

71′ Evo izmjene i kod Bayerna. Leroy Sane je odigrao svoje, a zamijenio ga je Corentin Tolisso.

67′ Malo se i ražestilo na terenu. Lucas Hernandez  je zakasnio sa startom i oborio protivnika. Sevilla će izvesti slobodnjak.

65′ Evo opet Bayerna! David Alaba je pokušao ugroziti golmana iz slobodnjaka s poludistance. Pucao je snažno, ali je lopta prozujala par centimetara iznad grede. Bio bi to prelijep gol da je ušlo!

63′ Robert Lewandowski je agresivno ušao u protivnički šesnaesterac i napravio prekršaj. Sudac je to vidio i svirao mu je faul u napadu.

58′ Opet je utakmicom zavladao Bayern.  Serge Gnabry  je primio točan pas na rubu šesnaesterca i odmah pucao snažno u desnu stranu gola. Međutim, golman je bio spreman i fantastično mu obranio.

57′ Lopetegui radi još jednu izmjenu Luuk de Jong je višak, ušao je Youssef En Nesyri

57′ Svoje je na današnjoj utakmici odigrao naš Ivan Rakitić kojeg trener Lopetegui mijenja za Olivera Torresa.

56′ Precizan pas po podu je primio Leroy Sane te se izborio za šut s ruba šesnaesterca i opalio po golu. Međutim, pucao je loše i lopta je otišla lijevo od gola.

55′ Jesus Navas je dobro centrirao u šesnaesterac, ali je Manuel Neuer presjekao loptu.

54′ Joshua Kimmich  je prežestok i radi faul. Sudac Taylor to vidi i prekida igru. Sevilla iznuđuje slobodan udarac.

53′ Ipak ništa od vodstva Bayerna! Sudac  Antony Taylor konzultirao je VAR i poništava gol  Lewe zbog ofsajda. Igrači Bayerna su razočarani tom odlukom no rezultat ostaje 1:1.

51′ Pojavio se i Bayern u drugom poluvremenu Serge Gnabry  je napravio slalom kroz protivničku obranu, ali je jedan od braniča uspio odnijeti loptu i otkloniti opasnost

49′ Suso  je zavrnuo loptu iz kornera, ali je obrana to s lakoćom izbila.

48′ Suso  je poslao kvalitetan pas u šesnaesterac, ali je protivnička obrana presjekla loptu i otklonila opasnost. Sevilla je izborila novi korner i puno su odlučnije krenuli u drugo poluvrijeme od Bayerna.

47′ Odlično je Luuk de Jong primio centaršut u šesnaestercu. Pucao je oštro u donji lijevi kut, ali se golman odlično bacio i izbio loptu. Kakav vrhunski refleks. Sudac je pokazao na korner zastavicu. Sevilla će izvesti udarac iz kuta.

46′ Krenulo je drugo poluvrijeme u Budimpešti

Kraj prvog poluvremena, Bayern je dominirao u posjedu lopte i udarcima na gol, no rezultat je ipak izjednačen.

45′ Jesus Navas je lijepo centrirao u šesnaesterac, ali centaršut je bio neuspješan.

43′ Lucas Hernandez  je centrirao u šesnaesterac, ali je protivnička obrana presjekla loptu.

41′ Suso je poslao lijep pas u šesnaesterac, gdje ga je čekao Luuk de Jong, ali nije uspio doći do lopte. Lopta je otišla izvan terena i igru će nastaviti Bayern.

37′ Robert Lewandowski je pokušao centaršutom pronaći nekoga od suigrača. Protivnička obrana je to presjekla i otklonila opasnost.

34′ GOOOL za BAYERN! 1:1, strijelac LEON GORETZKA! Lewandowski je sačuvao loptu od čuvara te poslužio suigrača pravom piruetom. Zavrtio je suparnika i loptu poslužio Goretzki, koji lako zabija s desetak metara i stvari vraća na početak. Isplatila se Bayernova dominacija i bolja igra nakon vodstva Seville.

27′ Bayern je imao sjajnu priliku zabiti jer je nekoliko njegovih igrača jurišalo u Sevillin kazneni prostor, ali Pavard s njegovog ruba puca preko gola.

24′ Luuk de Jong je uklizao, a sudac Anthony Taylor je svirao prekršaj.

22′ Kakva je ovo šansa bila! Thomas Muller je bio u šesnaestercu, primio odličan pas i pucao, ali je obrambeni klizećim startom blokirao šut. Lopta je izvan granica igrališta. Bayern ima priliku zabiti iz kornera.

21′ Joshua Kimmich je iz kornera ubacio ravno u najveću gužvu, ali je jedan od braniča uspio izbiti loptu.

20′ Joshua Kimmich je nabacio iz slobodnog udarca, ali je opasnost lagano otklonio prvi igrač. Lopta je izvan igre. Bayern će imati priliku zabiti iz kornera.

19′ Anthony Taylor je svirao prekršaj. Ivan Rakitić  je srušio protivnika grubim startom.

19′ Protivnička obrana je upozorena nakon opasnog dodavanja koje je uputio David Alaba.

18′ Pomoćni sudac je podigao zastavicu i glavni sudac je zaustavio napad. Robert Lewandowski je bio uhvaćen u ofsajdu.

17′ Dugi pas je poslao Luuk de Jong , ali nije bio dovoljno precizan da bi pogodio nekoga od suigrača.

15′ Loptu u prazno je poslao Luuk de Jong  i time je prekinuo napad svoje momčadi. Lopta je izvan granica igrališta. Bayern će izvesti ubacivanje sa strane.

13′GOOOOOL! Rakitić je izborio penal za Sevillu nakon što ga je srušio Alaba a Lucas Ocampos je mirno i sigurno zabio za vodstvo 1:0!

6′ Prilika za Sevillu iz prekida. Gnabry je srušio Ocamposa na lijevoj strani. Suso centrira iz slobodnjaka, ali obrana Bayerna čisti.

4′ Novi pokušaj Bayerna koji je bolje otvorio utakmicu.  Gnarbry se probija preko desnog boka i šalje loptu za Lewandowskog, ali Sevillin stoper Bounou je brži od Poljaka i otklanja opasnost

2′ Prva europska akcija Bayernovog pojačanja Sanea ali neuspješna po Bavarce.

‘1 sudac utakmice Englez Antony Taylor označio je početak utakmice

Krenula je utakmica u Budimpešti

Dobra je vijest da je naš Ivan Rakitić  u prvih 11 momčadi iz Andaluzije. Utakmicu u Budimpešti došao je pratiti i predsjdnik HNS-a Davor Šuker koji je naravno došao bodriti svoju bivšu momčad i našeg Ivana Rakitića. 

Evo i kompletnih sastava obiju momčadi.

Bayern: Neuer(cap)- Pavard- Hernandez-Sule- Alaba, Goretzka- Kimmich- Sane-Gnabry- Muller- Lewandowski.

Sevilla: Bounou- Jesus Navas(cap)- Diego Carlos- Koune- Escudero- Rakitić- Fernando- Jordan- Susuo- Ocampos- L. De Jong.

Autor:N.M.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.