Foto: Bozidar Vukicevic/CROPIX

DALIĆ NAJAVLJUJE PROMJENE, PROZVAO SEBIČNOST! ‘Trebalo je odigrati bolje, ono nije bilo rezonski’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska nije sretna završila prvi nastup u kvalifikacijama za Euro 2024. u Njemačkoj, sa samo bodom poslije 1:1 protiv Walesa na Poljudu, a dan nakon utakmice, Zlatko Dalić se u Splitu obratio javnosti sa svojim novim dojmovima.

Nakon prospavane noći, ako je uopće bilo prospavane noći, pogled često bude drugačiji, a sada seže i prema Bursi zbog utakmice protiv Turaka u utorak navečer.

Izbornik je svoje obraćanje započeo nakon što ga se čekalo za dolazak pred kamere i mikrofone, osvrćući se na utakmicu protiv Velšana. U mislima je bio primljeni gol na samom kraju utakmice, nije ga analizirao ponovno ga gledajući, ali bilo je reakcija u stručnom stožeru i u momčadi.

‘Nismo nikad reagirali na vrijeme’

“Komentirali jesmo, uvijek je bila ista situacija s ubačajima iz auta u drugom poluvremenu. Nikad nismo reagirali na vrijeme, skočili na vrijeme, lopta je uvijek padala i odbijala se, a zadnja situacija bila  je nekoncentracija. Baš se dogodilo ono što se nije smjelo dogoditi”, rekao je Dalić u svojem istupu dan nakon utakmice na Poljudu.

Nije bilo razočaranja igrom, na to izbornik nije imao primjedbi, međutim, trenutak dekoncentracije kod gola Velšana odnio je jako puno, s izgubljena dva boda zbog ispuštene pobjede.

Problem s ozljedom Livaje

Hrvatsku nakon samo boda na Poljudu muči i još jedan problem, onaj s Markom Livajom, koji je rano u drugom poluvremenu morao biti zamijenjen poslije neugodnog pada na leđa, sugerirajući da je pritom možda stradao i kuk.

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Otprije nema Brune Petkovića, a unatoč takvoj situaciji, Dalić ne najavljuje nove pozivnice.




‘Imamo Musu i Kramarića’

“Neću zvati nikoga. Vidjet ćemo što je s Markom, pao je na leđa i dobio je nezgodan udarac. Imamo Musu i Kramarića na poziciji napadača”, rekao je izbornik.

Potom se osvrnuo i na situaciju koja je jako odjeknula, osvrćući se na trenutak kada Andrej Kramarić nije išao dodati samom Ivanu Perišiću na lijevoj strani, već je u završnici prvog poluvremena loše pucao izvana.

“Moj dojam je da se trebalo odigrati bolje na toj poziciji, dati novi gol i završiti utakmicu, a ne šutirati lijevom nogom. To nije bilo rezonski”, smatra Dalić.




Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Izbornik se nada brzom povratku u ritam, situacija je takva da tu nema izbora, a za gostovanje u Turskoj najavljuje promjene u momčadi. Odvagnut će i donijeti odluku, a dio tih kalkulacija definitivno neće biti Bruno Petković koji zbog ozlijeđenog koljena neće ići na ovo gostovanje.

‘Tamo su navijači fantastični’

U Bursi čeka silno motivirani protivnik. Turci su kvalifikacije počeli gostujućom pobjedom nad Armenijom, a Dalić vjeruje da će Hrvatska biti spremna za taj izazov.

Idemo na pobjedu, kao i uvijek. Bitno je ne izgubiti, da pobjednika uskratimo za dva boda, to je naš najveći konkurent. Ušli smo teško u kvalifikacije, ali imamo svoj cilj i moramo se boriti. To je vrući teren u Bursi, navijači su fantastični, glasni su i blizu terena. Međutim, imali smo i i mi jučer takvu atmosferu. Trebamo osvojiti 16-17 bodova, napravili smo do sada sjajne stvari, ali od toga se ne živi. Imamo svoj cilj, plasman na Euro, a to tražimo kroz kvalifikacije”, istaknuo je hrvatski izbornik.

Među promjenama, ona u napadu mogla bi biti prinudna, možda s nastupom Petra Muse od prve minute, možda s prebacivanjem Kramarića u vrh napada, a u toj situaciji, za desno krilo konkurirali bi Mario Pašalić, Nikola Vlašić i Lovro Majer, po Dalićevoj najavi.

Bit će posla prije utakmice u Turskoj, večer na Poljudu je puno toga zakomplicirala.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.