Photo: Profimedia

Rakitić asistirao i skrivio penal, Barca prošla! Perišić zabio, čudesna večer Lewandowskog

Autor: Matija Majdak

Odigrane su posljednje dvije utakmice osmine finala Lige prvaka koje ste UŽIVO mogli pratiti na Dnevno.hr,  a nakon koji smo saznali da su Barcelona i Bayern posljednji četvrtfinalisti Lige prvaka.

Barcelona – Napoli 3:1 

Barcelona je na Nou Compu slavila protiv Napolija 3:1 te izborila četvrtfinale Lige prvaka.

Bolje je utakmicu otvorio Napoli koji je već u drugoj minuti preko Mertensa uzdrmao stativu. Iako su gosti bolje otvorili utakmicu, Barca je prva povela, Rakitić je u 10. minuti ubacio iz kuta, a u šesnaestercu se najbolje snalazi Lenglet koji neobranjivo pogađa za 1:0. U 23. minuti već je bilo 2:0, a bila je to još jedna u nizu majstorija Messija, koji je među nekoliko igrača Napolija u jednom trenutku bio i u padu, no uspio se pridići i zabiti za 2:0.

Samo sedam minuta kasnije opet se tresla mreža gostiju, no sudac je ovog puta opravdano poništio gol Messija zbog igranja rukom. No, do trećeg gola Barca je stigla u 45. minuti kada je Cakir nakon pregleda snimke prekršaj Koulibalyja nad Messijem okarakterizirao kao penal, a siguran je bio s bijele točke Suarez. U samoj završnici prvog poluvremena penal na drugoj strani, Rakitić je prežestoko startao na Mertensa, a za Napoli je s bijele točke pogodio Insigne.

U nastavku smo gledali uspavanku na Nou Campu u kojoj je Barcelona uspjela sačuvati prednost iz prvog poluvremena te je izborila četvrtfinalu gdje ih čeka Bayern. Ivan Rakitić odradio je cijelu utakmicu.




 

Bayern – Chelsea 4:1

Bayern je još jednom razmontirao Chelsea, nakon 3:0 u Londonu, danas je bilo 4:1 za Bavarce uz fantastičnu predstavu Roberta Lewandowskog.




Nije trebalo dugo čekati na gol u Münchenu. Golman Chelseaja Caballero u 10. minuti srušio je Lewandowskog koji sam preuzima odgovornost te pogađa za 1:0. U 24. minuti na 30-ak metara od svog gola pogriješio je Kovačić, Bavarci su izveli brzi napad, a nakon asistencije Lewandowskog Perišić nije imao težak zadatak za 2:0.

U samoj završnici prvog dijela Neuer je samo kratko odbio ubačaj s lijeve strane, ali točno na nogu Abrahama koji smanjuje na 2:1.

Tih 2:1 na semaforu je stajalo do 76. minuti kada je Lewandowski upisao još jednu asistenciju, a u strijelce se upisao Tolisso.

Fantastičnu večer Lewandowski je zaokružio u 84. minuti drugim golom na utakmici za 4:1.

Ivan Perišić je za domaćine igrao do 64. minute, dok je Mateo Kovačić za goste odigrao svih 90 minuta.

Tijek utakmica:

90′ – Gotovo je i na Nou Campu! Barcelona je izbacila Napoli i izborila četvrtfinale Lige prvaka

90′ – Gotova je utakmica u Münchenu. Bayern je slavio s uvjerljivih 4:1, a među strijelce se upisao i Perišić.

84′ – BAYERN OPET RAZBIJA CHELSEA – Kakva predstava Lewandowskog. Nakon dvije asistencije zabio je i drugi gol te okrunio još jednu svoju fantastičnu predstavu.

82′ – Zatresla se mreža Barcelone, ali sudac je opravdao poništio gol zbog zaleđa.

76′ – Bayern vodi 3:1 – Lewandowski je sjajno ubacio s lijeve strane, Tolisso je izbjegao pažnji obrane Chelseaja i zabio za 3:1.

70′ – Gledamo uspavanke u drugom poluvremenu, jer prilično sve je jasno, iako bi jedan gol Napolija uveo itekakvu dramu u završnici.

64′ – Ivan Perišić odigrao je svoje za danas. Umjesto njega na terenu je Coutinho.

53′ – Napoli je kao i na početku utakmice bolje otvorio nastavak, no pravih opasnosti za Ter Stegena nema.

49′ – Dobru je priliku za izjednačenje imao Mount, no odlično mu je obranio Neuer.

45′ – GOTOVO JE PRVIH 45! Kako sada stoje stvari Barcelona i Bayern su udaljeni 45 minuta od četvrtfinala.

45′ +5 – NAPOLI SMANJIO – Rakitić je ovog puta skrivio penal jer je prežestoko startao na Mertensu, a s bijele točke siguran je Insigne.

45′- BARCA ZABILA I TREĆI – Koulibaly je s leđa pokupio Messija u šesnaestercu, nakon čega su obojica ostala ležati. Tek nakon tri, četiri sudac je otišao pogledati VAR snimku te je pokazao na penal. Kako je Messi šepao, odgovornost je preuzeo Suarez i pogodio za 3:0.

44′ – Chelsea smanjio u Münchenu – Neuer je samo kratko odbio ubačaj s lijeve strane, ali samo na nogu Abrahama, koji nema težak zadatak za 2:1.

30′ – Rakitić je još jednom bio u ulozi asistenta, ovog puta za Lionela Messija, koji sjajno prima loptu, a onda lijepo pogađa za 3:0, no nakon intervencije VAR-a gol je poništen.

29′ – Zatresla se mreža Bavaraca, ali sudac je poništio gol Hudson-Odoija nakon intervencije VAR-a.

24′ – PERIŠIĆ ZABIO ZA 2:0 BAYERN – Izgubio je Kovačić loptu na 30-ak metara od svog gola, ona je došla do Lewandowskog koji vidi samog Perišića, koji nema težak zadatak za 2:0. Gol pogledajte ovdje.

23′ – BARCA VODI 2:0– Trenutak čarolije Lionela Messija, koji je bio između nekoliko igrača Napolija, u jednom trenutku bio je i u padu, no pridigao se i sjajno pogodio u suprotni kut za 2:0.

14′ – Pokušao je sada Rakitić iz daljine, ali odlazi to pokraj gola.

10′ – BARCA IMA 1:0 – Iako je Napoli bolje otvorio utakmicu, Barca je povela i prve prilike, Rakitić je ubacio iz kornera, a Lenglet neobranjivo pogodio za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

10 ‘ BAYERN VODI – Nije trebalo čekati na gol u Münchenu. Lewandowski je sigurno realizirao penal koji je skrivio golman Chelseaja Caballero.

2′ – TRESLA SE STATIVA NA NOU CAMPU – Već u 2. minuti mogao je Napoli šokirati Barcu. Odbila se jedna lopta do Mertensa, koji iskosa s lijeve strane s desetak metara pogađa stativu.

1′ – Počele su utakmice u Barceloni i Münchenu.

DINAMU PROPAO TRANSFER: Mamić otkrio gdje je zapelo!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.