Foto: Damir Krajac/CROPIX

‘AKO NE BUDE SPREMAN, NEĆE IGRATI’! Hrvatska drhti zbog velikog problema, a Dalić govori: Samo jedna stvar će presuditi!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Hrvatska sutra protiv Japana igra utakmicu osmine finala Svjetskog prvenstva u Katru, a u razgovoru s novinarima, Zlatko Dalić približava kako stoje stvari uoči borbe za četvrtfinale. Uz izbornika, pred novinarima je i Joško Gvardiol.

“Najvažnije je da našeg protivnika respektiramo. Pobijedili su dva svjetska prvaka, Španjolsku i Njemačku, pokazali su karakter, mentalitet i kvalitetu nakon što su gubili u utakmicama. Znamo da će ići kao samuraji, nećemo se ni ništa lošije postaviti. Ako želimo rezultat i prolazak dalje, moramo se postaviti isto tako”, rekao je Dalić u uvodu, spominjući i kakvo je stanje s Bornom Sosom.

“Vidjet ćemo situaciju popodne, danas imamo trening. Ako ne bude mogao biti onakav kakav treba biti na treningu, nećemo s njim riskirati ili kalkulirati. Trebaju nam igrači koji su maksimalno spremni jer će to utakmica zahtijevati. Dajte nam da danas vidimo kakvo je stanje”, istaknuo je izbornik.

Veliki problem traje i donosi brigu, ali uoči utakmice, pozitivna stvar je što je Hrvatska motivirana za novi korak nakon prolaska skupine.

“Naš je cilj proći što više, što dalje. Želimo usrećiti svoju naciju. Ako pobjeđujemo, cijeli naš narod je sretan, ja želim da to traje što duže”,  opisao je Dalić.

“Nema puno nepoznanica između njih i nas, mi smo spremni. Ako dođe do penala, i za to smo spremni, ali probat ćemo to riješiti tijekom igre. No, znamo da nas čeka protivnik koji neće odustati i ako gubi većom razlikom, ali nećemo odustati niti mi. Bit će ‘fight’ do kraja”, nastavio je izbornik.

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Opisujući pristup kakav treba imati, Dalić je rekao da Hrvatska mora biti spremna zaustaviti svaku brzu akciju Japanaca kakvih nije nedostajalo u japanskim pobjedama protiv Njemačke i Španjolske. “Treba biti spreman i na pravljenje prekršaja u takvim situacijama”, istaknuo je izbornik.




Joško Gvardiol opisao je kako vidi priliku da pred novinarima najavljuje veliku utakmicu Hrvatske dan prije nastupa.

“Na ovakvim presicama obično gledamo, Modrića, Kovačića ili Perišića, nadam se da neće biti zadnji put da najavljujem ovakvu utakmicu”, istaknuo je Gvardiol, koji kaže da bi bio spreman izvesti udarac s 11 metara ako dođe do toga – iako Hrvatska za to ima i iskusnije adute.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Gvardiol bi bio spreman izvesti 11-erac ako dođe do raspucavanja, a spreman je i za svaku ulogu na terenu ako se dogodi da Borna Sosa neće biti spreman i mora uskočiti na lijevi bok u obrani.




Jedno od pitanje za mladog Vatrenog bilo je usmjereno prema značaju koji za igru i pristup na terenu ima Luka Modrić.

“Kada vidiš ispred sebe Luku s Brozovićem i Kovačićem, sve je lakše. Nadam se da mu nije zadnje SP, moramo ga iskoristiti i ostvariti nešto o čemu svi sanjamo”, istaknuo je Gvardiol.

“Što se tiče moje popularnosti na društvenim mrežama, ne pratim toliko što se tamo događa. Više volim provoditi slobodno vrijeme družeći se s prijateljima”, opisao je 20-godišnji adut Vatrenih koji je sve veća zvijezda, no to ga, kako je opisao, ne opterećuje previše.

Pri kraju razgovora s novinarima, Dalić i Gvardiol istaknuli su važnost koju momčadi donosi navijačka podrška u Katru. Izbornik i jaki adut na terenu nadaju se da će ta pomoć gurati Vatrene prema pobjedi i protiv Japana, u borbi za novi veliki korak na SP-u.

Najava susreta s novinarima

Konferencija za novinare donijela je pogled na situaciju u hrvatskim redovima prije eliminacijske faze SP-a. Glavni upitnik vrti se oko Borne Sose koji je jučer propustio trening zbog iscrpljenosti i donio je neočekivani problem u tabor Vatrenih.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Do sada na SP-u nije bilo većih problema s ozljedama ili zdravljem hrvatskih igrača, ali po završetku prvog kruga pojavila se ozbiljna glavobolja zbog stanja standardnog lijevog beka. Očekuje se da će Dalić pred novinarima govoriti i o tome.

Hrvatska svoj novi korak na SP-u traži nakon zahtjevnog posla u skupini s Marokom, Belgijom i Kanadom, sa završetkom iza Marokanaca, a ispred Belgijaca i Kanađana nakon remija bez golova protiv Belgije na kraju prvog kruga.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.