Photo: Profimedia

UZEO BROJ IDOLA IZ DJETINJSTVA: Zvijezda Red Bulla veliki je obožavatelj slavnog nogometaša

Autor: GIŠ

Mnogi sportaši, ako su u mogućnosti, odabiru brojeve svojih dresova, a u ovom slučaju bolida, iz nekog sentimentalnog razloga ili možda smatraju kako im dotični broj donosi sreću. Tako mnogi odabiru datume rođenja djece ili nekog datuma koji im je obilježio život, a vozač Red Bulla Sergio Perez otkrio je zašto na svom bolidu ima broj 11.

Idol iz djetinjstva

“Ako ste se pitali zašto je to tako, odgovor je, zbog bivšeg napadača čileanske reprezentacije Ivana Zamorana,” obznanio je Perez u intervjuu za službenu stranicu F1, pa je pojasnio:

“Broj 11 izabrao sam zbog Zamorana jer je on taj broj nosio na dresu dok je igrao za Club Americu, čak i moje email adrese imaju broj 11”, još jednom je potvrdio Latinoameričku zaluđenost nogometom Perez.

Nosio ga samo na početku karijere

Zapravo Perez je otkrio zanimljivost, pošto je Zamorano većinu karijere nosio broj 9 čak je dok je bio u Interu, nakon što je Ronaldo dobio devetku on uzeo 18, a onda je između 1 i 8 stavio + kako bi naglasio da je i on prava devetka.




Perez od djetinjstva  navija za Club Americu, a Zamorano je igrao za klub i 2002 kada su osvojili naslov prvaka, što se tada 12-godišnjem Perezu urezalo u pamćenje i Čileanac je postao njegov idol.

“Od tada me prati,” rekao je Meksikanac.

Na prvoj utrci F1 u Bahreinu, Perezu se bolid ugasio u formacijskom krugu, ali iako je vozač mislio kako je ispao iz utrke ipak nekako uspio upaliti Red Bull, te je startao iz boxa i na kraju završio kao peti,

Inače, Zamorano je tijekom karijere igrao za Cobresal, St. Gallen, Sevillu, Real Madrid, Inter, Club Americu i Colo-Colo, a za reprezentaciju Čilea odigrao je 69 utakmica i postigao 34 gola.

Autor:GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.