Foto: Matija Habljak/PIXSELL

(VIDEO) UTAKMICA PREOKRETA: Sin hrvatske legende opet blistao, zabila i zvijezda HNL-a

Autor: I.K.

Lokomotiva je napravila važni korak u utrci za ostanak u 1. HNL. Boreći se za nastavak igranja u prvoligaškom društvu, momčad Samira Toplaka je kod kuće s 3:1 bila jača od Slaven Belupa, uz preokret nakon što su gosti iz Koprivnice zabili prvi gol na utakmici.

Slaven je poveo zaslugom 38-godišnjeg Ivana Krstanovića, veterana koji je svojim dugim stažem zaslužio status jedne od zvijezda hrvatskog prvenstva. Krstanović je u devetoj minuti zabio za 1:0, no vodstvo Koprivničana nije trajalo dugo.

Za Lokomotivino izjednačenje pobrinuo se Roko Šimić, 17-godišnji sin bivšeg legendarnog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića. Mladi Šimić je u 25. minuti bio strijelac za 1:1, čime je gurnuo u drugi plan gol koji mu je nakon intervencije VAR-a bio poništen nešto ranije zbog zaleđa.

Domaći raspoloženi i u nastavku

Nakon izjednačujućeg gola, Lokomotiva je izvela preokret u drugih 45 minuta. Za 2:1 zabio je još jedan tinedjžer, 18-godišnji Lukas Kačavenda (66′), a završnih 3:1 je u sudačkoj nadoknadi postavio Lokomotivin kapetan Josip Pivarić, nekadašnji igrač Dinama i hrvatske reprezentacije.

Između ta dva gola, domaći su ostali s igračem manje poslije drugog žutog kartona Matea Marića u 71. minuti.

Lokomotiva stigla na osmu poziciju

Lokomotiva je ovom pobjedom skočila na osmo mjesto. Slaven je sedmi, sada sa samo dva boda više od Lokosa.

Golove iz utakmice u Kranjčevićevoj pogledajte ovdje.




 

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.