UGLEDNI SPORTSKI NOVINAR: ‘Novakova duša ima ožiljke. Ne postoji tenisač koji ima dva lica poput njega’

Autor: Dnevno.HR

Novak Đoković je pokleknuo u lovu na svjetski teniski tron s kojeg ga je nedavno skinuo Rafael Nadal. Srpski tenisač na Mastersu u Londonu u trećem je kolu izgubio protiv “Najboljeg svih vremena”, Švicarca Rogera Federera. U meču drugog kola protiv Austrijanca Dominica Thiema, dio publike je navijao za pobjedu Austrijanca kako bi Roger Federer, koji je izgubio susret prvog kola, imao imao veće šanse za prolazak u polufinale turnira.

Upravo nakon tog meča švicarski list Neue Zürcher Zeitung u tekstu “Treći čovjek” analizirao je zašto je Đoković uglavnom omiljen samo u Srbiji. “Novaka poštuju, ali ga ne vole”, piše novinar Daniel Germann i u uvodu teksta podsjeća na Novakovo odrastanje i treninge na Kopaoniku, na teniskom terenu koji je oštećen tijekom NATO-va bombardiranja Srbije 1999. godine.

“Taj teren i danas ima ožiljke, isto kao i Novakova duša zbog toga. Novak nikad nije krio da ga zanima samo broj 1. Njegova rana mladost je obilježena gotovo bolesnim ambicijama. Žudio je za pobjedama, za priznanjem. Đoković ne igra samo za sebe, igra za Srbiju. To ga čini herojem u svojoj zemlji, ali i autsajderom u ostatku svijeta. Ne postoji tenisač koji ima dva različita lica poput njega. Pored terena je najšarmantnija osoba, a na terenu ratnik. Najbolje njegov ratnički duh opisuje pobjeda u finalu Australian Opena 2012. godine protiv Rafaela Nadala i proslava trijumfa kidanjem majice”, stoji u tekstu švicarskog lista.

“On je najbolji na svijetu. Nitko u ovom desetljeću nije osvojio više velikih turnira od njega. Unatoč ogromnim uspjesima, kada je riječ o naklonosti publike, on je treći čovjek. Nije samo u sjeni Rogera Federera, već i Rafaela Nadala. I ne pati samo on zbog toga, već i cijela obitelj. Nedavno je njegova majka Dijana poručila da se teniski fanovi ne mogu pomiriti s tim da je njezin sin uspješniji od Federera i Nadala. Publika poštuje njegove uspjehe, ali navija za Federera. Tako će biti i u četvrtak kad budu igrali u Londonu. Možda se ponovi ona atmosfera, koja ja bila na granici fer ponašanja, iz 2015. godine i US Opena. Tada je Novak igrao protiv Federera i 90 posto publike. Navikao je Đoković na to. On je na misiji koja još nije okončana. Nastavit će se boriti dalje. Za sebe, za Kopaonik”, zaključio je novinar.

Autor:Dnevno.HR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.