Foto: Franko Colori / CROPIX

UEFA PRIJETI IZBACIVANJEM RIJEKE I OSIJEKA IZ EUROPE! Kaznili ih s gotovo pola milijuna eura, žestoki udarac na Hrvate

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Da nema milosti, Uefa pokazuje (tradicionalno) prema istočnoj Europi. Na listi kažnjenih su Osijek i Rijeka, samo jedni od brojnih klubova s istoka…

Dakle, Osijek i Rijeka su među klubovima koje je UEFA kaznila na osnovu novog Pravilnika o licenciranju i financijskoj održivosti klubova.

Krovna europska nogometna organizacija na svojim je službenim stranicama objavila popis klubova koji su kažnjeni po ovoj osnovi, a među njima se nalaze i dva hrvatska prvoligaša.

Veliki udarac

Od 11 kažnjenih klubova najveću kaznu su dobili Rijeka i Osijek koji UEFA-i moraju platiti po 450 tisuća eura, a slavonski klub na taj iznos mora dodati još 150 tisuća eura.

Foto: Marko Mrkonjic / CROPIX

“U slučajevima Osijeka i Rijeke utvrđeno je da ti klubovi nisu ispunili kriterije za licenciranje klubova jer su imali dospjele obveze u ožujku 2022. Klubovi se moraju pridržavati tih kriterije kako bi dobili licencu potrebnu za ulazak u UEFA-ina klupska natjecanja, a kao posljedica njihovog neispunjenja kriterija izrečena im je kazna od 450 tisuća eura što odgovara prihodima koje je svaki klub zaradio sudjelovanjem u Konferencijskoj ligi”, obrazložili su iz UEFA-e. Osijek je kažnjen s dodatnih 150 tisuća eura zbog nepodmirenih obveza iz ove sezone.

Oba kluba imaju i uvjetne kazne izbacivanja iz sljedećih natjecanja ako ne riješe svoje probleme. Rijeka ima probno razdoblje od jedne, a Osijek od dvije godine.

Na listi kažnjenih su i slovenska Olimpija, zatim rumunjski Cluj, te Borac iz Banja Luke, Astana i Kizil iz Kazahstana, Aris iz Grčke…




Foto: Damir Skomrlj/CROPIX

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.