Izvor: Hrvatski judo savez

U PRVA DVA DANA EUROPSKOG PRVENSTVA HRVATSKA IMA TRI MEDALJE! Sjajne vijesti za budućnost našeg sporta

Autor: F.F

U prva dva dana Europskog prvenstva u judu za juniore, Hrvatska je osvojila čak tri velike medalje. U četvrtak je sve počelo kada je Ana Viktorija Puljiz osvojila broncu.

Dan kasnije, Katarina Krišto je u kategoriji do 63 kilograma izdominirala svoju konkurenciju. Sjajnim borbama i fantastičnim bacanjima osvojila je zlato i naslov juniorske prvakinje Europe.

U polufinalu je bila bolja od Nizozemke Van Lieshout, dok je u finalu svladala Mađaricu Vargu te pokazala da je najbolja u Europi.

Fantastičan uspjeh

Članica JK Dalmacijacement Cemex iz Kaštela, koju vodi trener Josip Barić tako je nastavila sa sjajnim predstavama hrvatskih predstavnica, ali medalje za Hrvatsku nisu prestale stizati.

Finale u kategoriji do 70 kilograma izborila je i Lara Cvjetko, koja je prošla zahtjevne borbe do samog kraja. Na žalost, Lara nije uhvatila zlatnu medalju, ali nakon teških borbi, srebro je velika nagrada za našu judašicu. U polufinalu je svladala Francuskinju Issoufi, a u finalu se borila s Ukrajinkom Čistijakovom. Iako je Lara bolje ušla u meč, Ukrajinka je brzo uhvatila ritam, te na kraju slavila i uzela zlato.

U petak je nastupilo i Lovro Mrković u kategoriji do 73 kilograma koji je poražen od Nijemca Rueba.




Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.