Foto: Goran Sebelic / CROPIX

U Dinamu ne znaju vladati bez Mamićevih uputa, sablasno su nesposobni

Autor: Andrija Kačić Karlin

Uopće nije bitno što će se dogoditi s trenerom Dinama Sergejom Jakirovićem. Hoće li dobiti otkaz ili će otići sam? Uostalom, svi su treneri prolazni i odlično su plaćeni, a vole i otpremnine.

U ovome trenutku kada je hrvatski prvak zaredao s porazima i u domaćoj i u europskoj konkurenciji, egzistira samo jedno pitanje, koje ima i podpitanje…


Što će biti s Dinamom i koliko će potrajati sadašnja uprava s predsjednikom Mirkom Barišićem?

Nije samo trener krivac

Tako je razvidno da isključivi krivac ne može biti samo trener Sergej Jakirović. Za ovakvu limitiranu momčad krivac je i uprava kluba, ali i struka (koja? op.p.) što je u ljetnom prijelaznom roku napravila sablasan posao.

Dinamo je neprepoznatljiv. Dojam je tim gori jer nas je navikao na visoku europsku ljestvicu u zadnjih nekoliko sezona. Rapidan kvalitativan pad ne može se objasniti samo manjkom umijeća ovosezonskih trenera, Bišćana i Jakirovića.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Prije će biti da je riječ o šeprtljavom poslu uprave koja je zanemarila struku i valjda mislila da će Dinamo iznova biti dobar po inerciji, kao što jabuka pada sa stabla zbog gravitacije. Baš uvijek!

Ali, ne ide to tako u suvremenom nogometu. Kolaps koji je zadesio Dinamo nije slučajan, kamoli splet nekih nesretnih okolnosti. Dinamo je žrtva svojevrsne tranzicije koja je kao plod dala odbacivanje utjecaja Zdravka Mamića u klubu, ali je kao štetu donijela lavinu nestručnosti i nesposobnosti. Što se tako zorno odražava na prvu momčad.

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Iz kluba lete svi oni koji su Mamiću jednom kimnuli glavom, a izbacuju ih oni koji su Mamiću stalni kimali glavom. U sveopćoj borbi za vlast posve se zaboravilo na prvu momčad, pa klub ima sad to što ima.

Najveću rezultatsku krizu u zadnjih desetak i više godine. Utakmice se gube na sve strane i to već postaje tradicija. A navijači ne vjeruju svojim očima.
Makar, i kod navijačkog puka je očigledna podjela. Jedni su za ovu upravu pošto-poto, drugi inzistiraju na rezultatima i sjećaju se Zdravkovih poslova.

Završio je na ulici i skuplja boce po Dalmaciji, a prije toga sina mu je likvidirala mafija

Srećom po Dinamo, prvenstvo je kvalitativno nikad slabije, kao što je i Dinamo nikad slabiji, pa nisu izgubljene nade u obranu naslova prvaka. Samo, činjenica jest da ovakva hijerarhija u klubu, te struka koja je negdje skrivena i u kojoj je već žrtvovan Dario Šimić, ne jamči prosperitet zagrebačkom klubu.

Platio ceh Jakirović ili ne to problem u Dinamu neće riješiti. Momčad je osakaćena, danas je to tek ruina donedavnog Dinama. I neće je biti lako obnoviti. Dogodi li se pritom da Dinamo ne obrani naslov hrvatskog prvaka biti će to – konačan pad.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.