Foto: Pixabay

‘TUŽNA SRCA JAVLJAMO’, PREMINUO HRVATSKI AS! Nagla smrt reprezentativca, klub se već oprašta: Njegove podvige pamtit će generacije

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Tužne vijesti došle su iz Šibenika. Preminuo je dugogodišnji as hrvatske veslačke scene koji je ostavio trag nastupajući za šibensku Krku, Nikica Bujas – Niko, poslije borbe s kratkom i teškom bolešću.

Odlazak jednog od svojih velikana u 76. godini objavio je njegov klub, opisujući dio uspjeha koje je Bujas s klupskim kolegama ostvario na vrhuncu karijere.

Pamti se razdoblje iz ’70-ih, posebno 1972. godina, kada je Krkin osmerac postao prvak tadašnje Jugoslavije u toj prestižnoj veslačkoj konkurenciji. U povijesti šibenskog kluba ostaje upisano da je Bujas bio član te velike posade, a uz njega su bili Ivo Despot, Zdravko Gracin, Mladen Ninić, Zdravko Huljev, Janko Grbelja, Stevo Macura, Dragan Cvitan i kormilar Jadran Radovčić.

Nastupi u reprezentaciji

Nikica Bujas je u uspješnim veslačkim danima bio i reprezentativac, a sa svojim šibenskim kolegama dolazio je do uspjeha i na međunarodnoj sceni.

Priča poznatog osmerca donosila je domaće i međunarodne uspjehe, ali i jednu nepravdu koja se dogodila toj posadi za nastup na Olimpijskim igrama 1972. godine u Muenchenu.

Umjesto da se bore u sastavu na koji su bili naviknuti, odluka čelnika tadašnjeg saveza bila je da se dijelu Šibenčana pridruže Zadrani Romano i Josip Bajlo pa je uspješna posada u toj situaciji bila bez svojeg punog uobičajenog sastava. Na tim OI posada tadašnje Jugoslavije nije dohvatila finale.

Foto: Ante Baranic/CROPIX

Tužna objava kluba

Veslački klub Krka je na svojoj stranici na Facebooku objavio da će preminuli dugogodišnji veliki član šibenske momčadi biti sahranjen danas poslijepodne, u 16:30 sati, na otoku Prviću na mjesnom groblju u Prvić Šepurini.




“Dragi naš Biko počivao u miru Božjem, uspomena na tebe ostaje uvijek s nama. Tvoji krkaši!”, objavio je šibenski klub u tužnoj oproštajnoj poruci.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.