AP Photo/Jean-Francois Badias/Guliver Image

‘Tužan sam jer me niste tretirali kao sportaša’! Dodig uputio žestoku kritiku nakon trona u Parizu

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Ivan Dodig osvojio je još jedan Grand Slam naslov u sjajnoj karijeri. On i Austin Krajicek (32) pobjednici su Roland Garros u parovima svladavši u velikom finalu belgijski par Sander Gille i Joran Vliegen sa 6:3, 6:1.

Dodig je održao žestoki govor u kojem je napao organizaciju Roland Garrosa. Nakon što se zahvalio supruzi, sinovima, treneru, obitelji, stožeru, navijačima i svima ostalima na potpori, Dodig se oštro okomio na organizatore.

“Imam još nešto važno za reći. Četverostruki sam osvajač Roland Garrosa i imam ukupno sedam Grand Slam titula, ali danas sam ipak jako tužan. Svi se pitate zašto? Zato što nisam dobio tretman koji zaslužujem kao svaki sportaš, a to znači da trebamo svi igrači biti tretirani jednako da se natječemo”, rekao je Dodig pa je nastavio:

Nije šutio

“Jako sam tužan što moram reći, ali 15 dana sam na turnir dolazio taksijem. Sjedio sam nasred neke ulice u Parizu, kasnio sam na zagrijavanje s partnerom, jer sam čekao taksi 40 minuta. Bio sam jako tužan i osjećao sam se kao turist u Parizu. Ali, danas sam četvrti put osvojio Roland Garros i ovaj turnir zaslužuje tretirati svakog igrača i svakog svog pobjednika kako zaslužuje. Nadam se da ćete sljedeće godine napraviti bolji posao”, poručio je Hrvat.

Dodig je svoje nezadovoljstvo iskazivao ranije tijekom turnira, kada se na društvenim mrežama požalio da mu organizatori nisu omogućili prijevoz od hotela do terena i obrnuto jer je, prema njegovim riječima, “izvan dometa za službena vozila turnira, ali mogu me pokupiti 2 kilometra od hotela”.

Foto: Luka Gerlanc/CROPIX

“Ovo mi je najlošije iskustvo u karijeri”, napisao je Dodig na Twitteru još prije par dana.

Inače, Dodigu je to treći Grand Slam naslov u konkurenciji muških parova – 2015. je otišao do kraja u Roland Garrosu s partnerom Brazilcem Marcelom Melom, a 2021. je slavio na Australian Openu sa Slovakom Filipom Polašekom. Austinu Krajiceku, koji je dalji rođak bivšeg pobjednika Wimbledona Richarda Krajiceka, ovo je prvi grand-slam naslov.




 

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.