Foto: Facebook/kuglački klub Kristal

TUGA U SRBIJI, OTIŠLA JE POPULARNA TETKA IRENA: Pokopat će je na katoličkom groblju, ‘do posljednjeg dana bila je veliki prijatelj’

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Tužne vijesti pogodile su sportsku scenu u Srbiji. Preminula je velika sportašica Irena Kaločai, popularna tetka Irena, koja je u bivšoj Jugoslaviji ostavila značajan trag na kuglačkim natjecanjima, kao članica kluba Kristal iz Zrenjanina u čiju je dvoranu prvi put ušla kao 17-godišnjakinja, još 1956. godine.

Oproštaj od velike sportašice dogodio se u njezinoj 85. godini, s podsjetnikom srpskog kluba na sve što je Kaločai napravila na svojem putu.

“Osvajala je medalje na prvenstvima Vojvodine, Srbije i Jugoslavije. Kao članica reprezentacije od 1959. do 1972. godine, sudjelovala je na pet svjetskih prvenstava, a 1960. i na Europskom prvenstvu. Za reprezentaciju je nastupila 30 puta”, približio je Kristal uspjehe popularne sportašice.

Godinama bliska klubu

Nakon završetka aktivnog igranja, nastavak puta dogodio se u dužnosničkim vodama.

“Irena Kaločai je u dva mandata bila predsjednica kuglačkog saveza Jugoslavije, a i dan danas je ostala jedina žena na čelu nekog saveza”, približio je Kristal put kojim je velika kuglačica prošla u bivšoj Jugoslaviji i kasnije u Srbiji.

“Bila je sudac, trener, sportski pedagog i veliki prijatelj KK Kristal do posljednjeg dana”, dodao je klub.

Zrenjaninski Kristal je svojoj velikoj članici za života odavao poštovanje održavajući turnir za žene koji je nosio njezino ime. U tužnom oproštaju, istaknuto je koliko je veliku ulogu imala.




“Tetka Irena, počivaj u miru i neka te anđeli čuvaju”, stoji na kraju oproštajne poruke Kristala.

Klub je izvijestio i o posljednjem ispraćanju. Pogreb Irene Kaločai bit će održan prekosutra, u subotu, na katoličkom groblju u Zrenjaninu.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.