Foto: Guliverimage

TUDOR U ŠOKU, OVAKVU PLJUSKU NIJE OČEKIVAO: Ovo Hrvat želi što prije zaboraviti: ‘Jako sam tužan zbog svega’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Da je posao nogometnog trenera jedan od stresnijih zanimanja potvrđuje slučaj Igora Tudora. Hvaljen i slavljen zbog trenutačno druge pozicije u prvenstvu, ali nakon “šamara” od drugoligaša u kupu, sad je na meti…

Naime, Marseille je u srijedu na Vélodromeu neočekivano izgubio od drugoligaša Annecyja i tako se propustio plasirati u polufinale francuskog Kupa. Četvrtfinalni okršaj odlučili su jedanaesterci (6:7) nakon što je regularni dio završio s 2:2

Momčad Igora Tudora dominirala je travnjakom u prvom dijelu utakmice, imala 64% posjeda lopte u nogama i često dolazila u posljednju suparničku trećinu, što je i kapitalizirala u 29. minuti pogotkom Jordana Veretouta (na asistenciju Jonathana Claussa).

Nije to bila njihova večer

“Ovo je za nas veliko razočaranje, jako smo tužni. Ispali smo iz natjecanja iz kojeg smo eliminirali PSG i Rennes, ovo je ludo. Teško ovo sada mogu objasniti”, rekao je vidno razočarani Tudor nakon utakmice.

U drugom poluvremenu Marseille je zadržao, pa i povećao, premoć u posjedu lopte (69%), ali gosti su bili konkretniji. Najprije se, u 53. minuti, Moise Sahi Dion s desne strane ubacio u sredinu i preciznim udarcem s petnaestak metara lijevom pogodio malu mrežicu Lopezovog gola za 1:1. Šest minuta kasnije Yohann Demoncy je izveo korner s desne strane, a Kevin Mouanga bio najviši u skoku i glavom zabio za preokret.

Foto:REUTERS/Eric Gaillard/Guliver Image

“Ne mislim da su igrači podcijenili protivnika. Annecy je odigrao sjajnu utakmicu, na razini koju nisam mogao zamisliti za drugoligaša. Kod nas je po krivu pošlo sve što je moglo. Naše mane su izašle na vidjelo. Oni su se branili sa zubima i noktima, mi smo pogodili vratnicu, imali smo šanse, promašili smo i penal. Oni su dali sve od sebe i uspjeli. Na kraju je očito ako ispadnete od drugoligaša da je to zato jer ste bili loši. Vjerovali smo da ćemo proći, zato smo razočarani”, zaključio je Tudor.

U 85. minuti Alexis Sanchez nije realizirao kazneni udarac za Marseille. Čileanac je pucao u desnu stranu, ali je njegov udarac obranio gostujući vratar Thomas Callens.




Guliver image

Debelo u sudačkoj nadoknadi, kad se već uvelike činilo da je na pomolu senzacija i da će francuskog velikana, koji je prethodno iz Kupa eliminirao moćni PSG, izbaciti drugoligaš – ukazao se François Régis Mughe.

Osamnaestogodišnji napadač primio je loptu na desnoj strani gostujućeg kaznenog prostora i desnom nogom, iz vrlo nepovoljnog kuta, lobao Callensa i odveo Marseille do raspucavanja s bijele točke. No, uzdrmani gosti nisu pokleknuli i na kraju smo vidjeli veliku senzaciju u francuskom Kupu jer nogometaši Annecyja jedanaesterac su realizirali sedam puta, dok su Tudorovi igrači bili precizni jednom manje.




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.