Foto: Grgo Jelavic/PIXSELL

TUCAK NAKON PLASMANA NA OLIMPIJSKE IGRE: ‘Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo ostvarili ovaj uspjeh’

Autor: HINA/GIŠ

Hrvatska vaterpolska reprezentacija doputovala je danas iz Rotterdama u Hrvatsku nakon što su na kvalifikacijskom turniru u Nizozemskoj osigurali vizu za Olimpijske igre.

Barakude su u nedjelju u odsudnom dvoboju nakon peteraca pobijedili Rusiju i izborili plasman u Tokio.
“Evo ovako odmah na prvu, ako bi morao ocijeniti turnir, mogao bi ga ocijeniti s osmicom, od maksimalne desetke. Mislim da smo odigrali briljantan vaterpolo u napadu, malo više koncentracije nam fali u obrani, jednako kao i bolji protok lopte s igračem više. No naravno, u ovim uvjetima u kojima smo igrali, ritmu svakodnevnih utakmica i specifičnog sudačkog kriterija, odigrali smo vrlo dobar turnir”,rekao je izbornik reprezentacije Ivica Tucak.

Izvučen je i ždrijeb skupina vaterpolskog turnira na Olimpijskim igrama. Hrvatska je u skupini B s Australijom, Srbijom, Španjolskom, Kazahstanom i Crnom Gorom. U skupini A nalaze se Južnoafrička republika, SAD, Mađarska, Grčka, Japan, Italija.

“Na Olimpijskim igrama svaka reprezentacija svaku može pobijediti. Nema lakog suparnika. Tako je uvijek bilo na Olimpijskim igrama. Jednako nam je bilo i u Riu. No imat ćemo dovoljno vremena za pripremu. Ja ću nakon dan-dva, kada mi se malo slegnu dojmovi napraviti plan i program priprema i sparinga. Prije samih igara plan je da odemo u Japan na zajedničke treninge sa Španjolcima. Sigurno ćemo imati dovoljno vremena da u Tokiju budemo pravi”, zaključio je Tucak.

Hrvatska je na OI u Londonu 2012. osvojila zlato, a u Riju 2016 srebro.

“Osjećamo veliko zadovoljstvo i ponos što smo ostvarili ovaj uspjeh. No ovo je ipak tek početak. Za ovo smo radili punih godinu i pol dana, no tek sada počinje prava stvar. Jučer smo saznali skupine za Olimpijske igre, slijedi nam priprema za ono što nas tamo očekuje, taj dugo priželjkivani nastup na Olimpijskim igrama.- Sada svi odlazimo kućama na zasluženi odmor, mi u HAVK Mladosti imamo tri slobodna dana do početka klupskih obaveza pa onda već u subotu s klubom igramo Eurokup u Barceloni. Zapravo i nema baš puno vremena za odmor. Najvažnije se zato odmoriti psihički, a fizički koliko će to biti moguće. A potom, iznimno brzo, nastavak klupske sezone”, zaključio je Lovre Miloš.




Autor:HINA/GIŠ
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.