Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

TRAŽI SE RJEŠENJE ZA MAKSIMIR: Stadion postao slučaj, no nešto se ipak događa!

Autor: Ivor Krapac

Priča povezana s problemima na tribinama Maksimira traje već dugo s obzirom na to da je stadion sa svakom novom godinom u sve lošijem stanju. Ipak, nešto se pokrenulo dok se čeka sveobuhvatno rješenje u situaciji koju je dodatno pogoršao zagrebački potres iz ožujka.

Kako donose 24sata, južna tribina maksimirskog stadiona je u radovima koji bi trebali pomoći da se na toj tribini navijači mogu osjećati sigurno jednom kada dobiju zeleno svjetlo za povratak. Za sada traje crveno svjetlo koje je upaljeno zbog širenja koronavirusa, zbog čega se utakmice igraju bez nazočnosti gledatelja.

Radovi su započeti kako bi se južna tribina ojačala, no ta intervencija trajat će još neko vrijeme. 24sata pišu da je ovu akciju pokrenuo Dinamo koji još čeka odgovor Grada Zagreba na rješavanje situacije na stadionu na kojem je u potresu ozbiljno stadala i istočna tribina, koja je otad zatvorena za navijače.

Dok je stadion problem za Plave, rezultati u Europi su puno sretniji dio priče. O tome se u razgovoru za 24sata izjasnio mladi i sve bolji Dinamov obrambeni adut Joško Gvardiol.

‘Sigurno da je lijep osjećaj poslije Wolfsbergera, svi znamo da u Europi nema laganih protivnika. Obradovali smo navijače, ali već se okrećemo četvrtku i novom dvoboju s Feyenoordom. Naš cilj je jasan, idemo u Nizozemskoj odraditi posao kako treba, pa da u zadnjoj utakmici protiv CSKA Moskve ne bude stresa’, rekao je Gvardiol.

Mladi adut Plavih je u Dinamu ostao na posudbi nakon transfera u RB Leipzig tijekom ljeta, no istaknuo je da mu je u prvom planu samo igranje za hrvatske prvake. Leipzigove rezultate prati, ali ipak zna što je glavna stvar.

Gvardiol se dotaknuo i mogućeg ulaska u najjaču hrvatsku reprezentaciju, u krug igrača koje u nacionalni dres poziva Zlatko Dalić. Istaknuo je da se s time ne opterećuje i da ga previše ne zanimaju komentari da bi mogao pomoći hrvatskoj obrani.




‘Sve mi se brzo događa u životu, imam tek 18 godina. Nisam fokusiran na komentare niti ih više čitam. Čak jesam do utakmice s Ferencvarošem, a poslije nje nisam mogao vjerovati koliko je tu bilo negativnih kritika. To mi ne treba pa sam se potpuno isključio od toga. Više ih ne čitam bez obzira na to igrao li dobro ili loše. Poštujem svačije mišljenje, svatko utakmicu vidi na svoj način, ali to mi nije potrebno, želim biti fokusiran samo na teren’, rekao je mladi dinamovac.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.