Foto: Matija Djanjesic / CROPIX/Ilustracija

TRAGEDIJA U RIJECI, POGINUO NA UTRCI: Auto izletio sa staze i udario u ogradu, a onda se dogodio užas

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Nažalost, tužne vijesti iz Rijeke, s Grobnika. Naime, međunarodnu utrku obilježila je smrt jednog od sudaca natjecanja, sve je naravno odmah prekinuto…

Prvog natjecateljskog dana međunarodne auto utrke Nagrada Hrvatske 2022., na Automotodromu Grobniktijekom Endurance, na kraju svog dnevnog programa, u jednom je trenutku došlo do nenadanog izlijetanja jednog natjecateljskog automobila koji je punom brzinom udario u zaštitnu ogradu iza koje se nalazi jedno od sudačkih mjesta.

Vijest je objavio Novi list, a ističu da je od siline udarca vozilo zaskočilo ogradu kojom prigodom je zahvatio dvoje sudaca.

Hitna je brzo reagirala, ali…

Iako se dogodila brza intervencija dežurne liječničke ekipe i drugih interventnih službi, ozljede su za jednu osobu bile prejake i onda je podlegla u ovoj tragediji. Jedna je muška osoba, sudac s težim ozljedama, odmah transportiran u sušački Hitni trakt, dok je druga ženska osoba, bez teže vidljivih ozljeda, prvo zbrinuta u medicinskom vozilu, a potom zbog preventive prevežena na daljnje kontrole.

S. Vrančić/CROPIX Arhiva/Ilustracija

Nažalost, iz bolnice je ubrzo stigla vijest da je muškarac podlegao teško zadobivenim ozljedama, dok je, prema prvim i neslužbenim informacijama sutkinja prošla tek s neznatnim nagnječenjima.

Zbog tragedije otkazan je nastavak natjecanja, a sad slijedi istraga kako je i zbog čega došlo do nesreće i jesu li sve zaštitne mjere bile po propisima…




Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.