Foto: Twitter/Julie Pomagalski

TRAGEDIJA U ALPAMA: Bivša svjetska prvakinja pronađena mrtva, spasitelji nisu mogli pomoći

Autor: I.K.

Julie Pomagalski, 40-godišnja nekadašnja svjetska prvakinja u snowboardu u disciplini snowboard cross iz 1999., pronađena je mrtva u švicarskim Alpama. Kako je objavljeno, Pomagalski je poginula u naletu lavine, a smrtno je stradao i njezin vodič Bruno Cutelli.

Nakon što se doznalo da su Pomagalski i Cutelli nestali, u akciju je krenula tamošnja gorska služba spašavanja koja je pokrenula potragu. Nažalost, francuskoj snowboarderici i njezinom vodiču nije bilo pomoći nakon što su ih spasitelji pronašli s obzirom na to da je nalet lavine bio koban.

Francuskinja je bila dvostruka olimpijka

Osim što je slavila naslov iz 1999. na SP-u u njemačkom Berchtesgadenu, Pomagalski je dva puta nastupila na Zimskim olimpijskim igrama, 2002. u Salt Lake Cityju i ’06. u Torinu.

Sa SP-a ima i srebrno odličje osvojeno 2003. u paralelnom veleslalomu na SP-u u austrijskom Kreischbergu.

 

 




Autor:I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.