Foto: Tom Dubravec / CROPIX

TJERAJU JUNAKA VATRENIH! ‘Poštujem Hrvata, ali svijet nikada nije idealan, moramo donositi teške odluke’

Autor: Dnevno.hr/P.V.

Ono na što se sumnjalo zadnjih tjedana čini se da je vrlo izvjesno na ljeto. Kreće velika prodaja igrača u Chelseaju, Mateo Kovačić, prema najavama, tražit će novu lokaciju.

Naime, Graham Potter, menadžer tog kluba, potvrdio je višemjesečna medijska nagađanja.

Dakle, zbog ograničenja poslovanja, uslijed FIFA-inog financijskog fair-playa, Chelsea će u predstojećem prijelaznom roku prodavati zvijezde visokog profila.

Kovačić na popisu

Potter je spomenuo Masona Mounta, Matea Kovačića, Christiana Pulisica i Hakima Ziyecha. Radi se uglavnom o igračima, kojima obveze prema Chelseaju prestaju u ljeto 2024. i početkom iduće sezone ulaze u posljednju godinu ugovora.

Problem je što Chelsea ima najbrojniju momčad u Premierligi, s gubicima od 120 milijuna funti i izgledima da iduće sezone neće participirati u europskim natjecanjima.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Izvjesno je stoga da će Chelsea prodavati igrače, pa i rivalskim klubovima. Primjerice, za Mounta je zainteresiran Liverpool, bivši menadžer “Bluesa” Thomas Tuchel na novom mjestu u minhenskom Bayernu želi u momčadi vidjeti Matea Kovačića, Newcastle je “bacio oko” na Conora Gallaghera…

“Imamo veliku momčad, s puno dobrih igrača. Stvari su poprilično složene, jer ne radi se isključivo o mom mišljenju. Radi se o igraču, klubu i mnogim detaljima nad kojima ja nemam kontrolu. Sve što mogu učiniti je dati vlastito mišljenje, primjerice o Masonu kao igraču i osobi. Konkretno, imam za reći samo pozitivne stvari.”, rekao je.




Onda je spomenuo i Hrvata.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

“Također, imam veliko poštovanje prema Mateu kao osobi. Igra važnu ulogu u momčadi, a bio je i kapetan. Ali, postoji i odnos kluba i Matea. Svijet nikada nije idealan i narednog ćemo ljeta biti prisiljeni donositi odluke s kojima se moramo nositi”, rekao je Potter.

Spomenuo je i situaciju oko belgijskog napadača Romelua Lukakua, koji se nalazi na posudbi u Interu, gdje bi volio i ostati. Lukaku je doveden za rekordnih 97,5 milijuna funti, ali je prošle godine napustio Stamford Bridge zbog svađe s Tuchelom.




Foto: Ante Cizmic / CROPIX

“Nastojim raditi svoj posao najbolje što znam i pritom činiti ono što je ispravno za klub. Lukaku je igrač koji mi se jako sviđa i iskreno mu se divim, ali to je nešto o čemu moramo razgovarati na kraju sezone. I on mora dobro završiti sezonu kako bismo donijeli najbolju odluku za sve”, zaključio je Potter.

Mateo je svojim potezima oduševio globus, nema sumnje da će brzo pronaći novi klub dostojan njegovih kvaliteta…

 

Autor:Dnevno.hr/P.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.