Andrea Bruno Diodato/Guliver Image/Ilustracija

TEŽAK SUDAR NA VELIKOJ NAGRADI VELIKE BRITANIJE: Srećom, nema mrtvih, utrka prekinuta!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Težak i opasan sudar u Silverstoneu. Naime, utrka Svjetskog prvenstva Formule 1 za Veliku nagradu Velike Britanije privremeno je prekinuta, jer je već na prvom zavoju došlo do sudara više vozila.

Srećom, nema mrtvih. Čini se da je vozač Mercedesa George Russell skrivio nesreću lošim prestrojavanjem uoči ulaska u zavoj te je svojim zadnjim kotačem naletio na AlphaTauri za čijim je upravljačem sjedio Francuz Pierre Gasly. Russellov Mercedes se zavrtio na stazi i udario u Alfa Romeo kojim je upravljao Kinez Zhou Guanyu.

Upravo je kineski vozač izvukao najdeblji kraj, jer se njegov bolid prevrnuo i tako klizao kroz šljunčanu podlogu izvan staze, naletio na gumenu ogradu i preletio preko nje. Srećom, prema prvim izvješćima se čini da je prošao bez ozbiljnijih ozljeda.

U sudaru je nastradao i Tajlanđanin Alexander Albon u Williamsu, a oštećen je i bolid Japanca Yukija Tsunode (AlphaTauri)

“Nakon nezgode na startu utrke Alex Albon i Zhou Guanyu su odvezeni u liječnički centar. Oba vozača su pri svijesti i liječnici vrše dodatne preglede”, priopćili su iz Međunarodne automobilističke federacije (FIA).

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.