Foto:instagramscreenshot

ŽIVOT ISPREPLETEN SKANDALIMA: Ljubavnica ju ucjenjivala, imala tajni pobačaj i bila žrtva pedofilije

Autor: G.I.Š.

Billy Jean King jedna od najpoznatijih tenisačica svih vremena. Borila se za ravnopravnost tenisača i tenisačica, u tome je uspjela, a jedna je od prvih koja je javno priznala da je gay.

Daily Maila odlučio je objaviti dijelove autobiografije poznate tenisačice, koji je donio dosta toga nepoznatog i šokantnog.

Frizerka Marilyn Barnett postala je poznata kao ljubavnica Billy Jean King. Ona je službeno bila njezina “tajnica i voditeljica putovanja”, a rečeno joj je da je u pozadini i da se ne ističe. Pa su mediji i drugi igrači počeli sumnjati sve više,

Pokušali su to sakriti

“Kad je uletila u intervju kako bi je nahranila avokadom, bilo je jasno da se nešto događa. King je to priznala nešto kasnije. To joj je radikalno promijenilo život. Željela je biti predstavljena u javnosti kao ‘dobra žena’. Kada udala se za tinejdžersku ljubav Larryja Kinga 1965. Trajalo je samo tri godine, kad je shvatila da je privlače žene. “

“Čak ni s dvostrukim životom nije očekivala da će njezin frizerka biti ta koji će otkriti sve. U svojoj autobiografiji, koja se pojavila u Americi, otkrila je kako je preživjela zlostavljanje, različita poniženja i pobacila 1971.”

“Njezini roditelji Betty i Bill bili su članovi crkve i upravo je zbog svojih vjerskih uvjerenja i stavova o homoseksualnosti toliko dugo zaljubljena da voli žene.”
I sama Billy Jean pokušava to opisati: “Dugo sam se osjećala drugačije, samo nisam znala zašto, nisam mogla razumjeti zašto, nisam imala prave riječi”, napisala je u knjizi.

Seksualno uznemiravanje

Otkrila je kako ju je u dobi od 16 godina seksualno zlostavljao suprug profesorice na stražnjem sjedalu auta dok su putovali u Nevadi. Njegov sin je spavao pokraj njih, a taj čovjek ignorirao je njene proteste. Njegova je žena vozila automobil, dok je on jednom rukom dodirivao njezine grudi, a drugom je bio mnogo niže, između njezinih nogu.

“Tada sam ga svom snagom udarila u prsa i rekao mu da ću reći ocu ako me opet dodirne i da će ga ubiti. To ga je zaustavilo. Sjedila sam u dnevnoj sobi, gledao tatu i razmišljao kako nema pojma što se dogodilo. “

Svog budućeg supruga, studenta prava, upoznala je sa 17 godina. Nakon nekoliko godina vjenčali su se, a ona to opisuje kao “Brak ispunjen ljubavlju za koji je bila uvjerena da će trajati cijeli život i imati dvoje ili četvero djece”.

Osuda društva

“Otkrila je Larryju da je poljubila djevojku na fakultetu, što je nešto što bi tadašnje društvo osudilo. Njegov odgovor bio je da će je voljeti sve dok je voli i to ju je oduševljavalo”, stoji u tekstu .

Nešto kasnije, 1969. godine, otkrila je svom suprugu da je imala vezu sa ženom tijekom putovanja i da se boji da bi mu to moglo uništiti karijeru ako izađe u javnost.

“Rekao joj je da njegova karijera ne bi pretrpjela previše, ali da ga je to otkriće razbjesnilo. Zatim je zatražio dopuštenje da izađe s drugim ženama, što je Billy Jean prihvatila. Bilo je priča o razvodu, ali odlučili su to ne učiniti. Ostali su zajedno, a ona je glumila dobru ženu u njegovom odvjetničkom uredu. “

Sa 15 joj je trener rekao da neće daleko stići jer je ružna. Boljelo je, ali odlučila se usredotočiti na tenis. U tome je uspjela kada je s osam drugih žena napravila “Original Nine” i uspjela izjednačiti zaradu.

Pobačaj i prezir

A onda je 1971. ostala trudna sa suprugom. Kako opisuje, to je bila “jedna od rijetkih noći koje su proveli zajedno”.

“Pobačaj je bio nezakonit u Americi, ali je bio dopušten u Kaliforniji, ako za to postoji dovoljno dobar razlog. Morala sam objasniti strancima, njih 10-15, zašto bi mi trebali dopustiti pobačaj. Vjerojatno je to bilo i za mene. “Morala sam imati dokument s Larryjevim pristankom. Željela sam imati djecu, ali naš je brak bio nestabilan. Uza sve to, moji osjećaji prema ženama ne bi samo nestali”, napisala je King u knjizi.

Kad je vijest dospjela u javnost, primila je mnoge poruke mržnje, njezina je majka sama rekla da je tri dana plakala kad ju je čula. Ubrzo nakon toga zaljubila se u Marilyn nakon što je posjetila njen frizerski salon 1972. godine. Tada je počeo dvostruki život.

Dijelili su stan s dva kreveta, a kako bi sve prikrila, plaćala je Marilyn 600 dolara mjesečno kao plaću. Molila ju je da o tome ne govori u javnosti, a glasine da je lezbijka mogle su je koštati Nagrade “Sports Illustrated”. Kasnije saznala da su novinari znali njezinu tajnu, ali da nisu htjeli izaći u javnost. “

Prijatelji su joj savjetovali da o tome ne govori u javnosti, majka je nije htjela ni slušati.

“U ovoj obitelji ne pričamo o tim stvarima, to je moja majka odgovorila. Zato sam se prejedala, često sam naručivao ‘velike mekiće’ i jela nezdravo, borila sam se s emocijama”, otkrila je Billy Jean.

U tim je trenucima shvatila da Marilyn pokazuje znakove posesivnosti i kontrole, znala je blokirati pozive svojih prijatelja i voljenih. Odnos između njih dvije postajao je sve hladniji, iako to ne otkriva, čini se da se bojala Marilyn, zato ju je zadržala na platnom spisku. U intervjuu za “Playboy” 1975. poricala je da je lezbijka.

“Išla sam na mnogo terapija kako bih shvatila da moja homofobija ima veliki utjecaj na sve.”

Marilyn je živjela u Kingovoj kući i nije plaćala stanarinu sve do 1978. Ubrzo nakon toga zaprijetila je objavljivanjem ljubavnih pisama koje je čuvala i ucijenila je.

Ucjena ljubavnice

“Billy Jean i Larry htjeli su prodati kuću, ponudili su joj polovicu novca od prodaje da im preda ta pisma, što je ona odbila. Zatim je ostavila pismo alkoholičarki i bacila se s balkona. Preživjela je, ali je ostala paraplegičar. I kad je izgledalo da će postići dogovor i dobiti ta pisma, Marilyn je pronašla nova pisma i zatražila još više novca ”, stoji u tekstu ovog britanskog portala.

Zatim je 1981. Marilyn podnijela tužbu tražeći spomenutu kuću i Kingovu financijsku potporu do kraja života. Mnogo veći problem za Billy Jean bio je to što je sve dospjelo u javnost.

“Moja najveća mora postala je java”, ističe King.

Održala je konferenciju u hotelu u Los Angelesu i priznala da su imale aferu. No, lagala je novinarima i rekla da je to samo učvrstilo njezin brak.

“Sve to laganje oduzelo mi je puno energije, bila sam iscrpljena. Žalim što sam tada rekla da je biti lezbijka samo jedna faza”, rekla je tada.

Ostavila supruga zbog nove ljubavnice

Ubrzo je započela novu aferu, sa svojom partnericom iz doubla Ilanom, koja se prestrašila da to netko u njezinoj domovini, Južnoj Africi, neće saznati. Tamo je to bio zločin.

“Kad se sve zbroji i oduzme, izgubila sam milijune zbog te tužbe i svega što se dogodilo.”

Marilyn je kasnije dijagnosticiran rak, a počinila je samoubojstvo 1997. u 49. godini. Billy Jean i Larry razveli su se prije toga, nakon što je Ilana dala ultimatum da bira između njih dvoje. Ona je nju odabrala, a službeno su se vjenčale 2018. godine, u tajnosti.

“Cijeli život sam htjela biti dobra djevojka. Tada sam u jednom trenutku shvatila da težnja za tim čini moj život nemogućim”, zaključila je Billy Jean.

Sve je to bio samo dio njezine autobiografije, koja će zasigurno izazvati veliku pozornost i u budućnosti.

Autor:G.I.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.