FOTO: EPA/ERIK S. LESSER

ŽENSKI DIO WIMBLEDONA: Nakon 133 minute Petra Martić potopila Potapovu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska tenisačica Petra Martić plasirala se u 3. kolo Wimbledona zahvaljujući 3-6, 6-3, 6-4 pobjedi protiv mlade Ruskinje Anastazije Potapove u 2. kolu nakon dva sata i 13 minuta igre.

Martić je u prvom setu napravila previše pogrešaka u ključnim trenucima što je solidnom igrom 18-godišnja Ruskinja iskoristila. Već u prvom gemu susreta Martić nije iskoristila dvije vezane “break-lopte” da bi kod zaostatka 1-2 izgubila gem na svoj početni udarac dvostrukom servis pogreškom. Promašenim bekhendom na “break-loptu” u sljedećoj igri Martić je ispustila priliku za povratak u rezultatsku ravnotežu, a još jednom pogreškom na bekhendu na “break-loptu” Potapove pala je u zaostatak od 1-5. Iako je vratila jedan “break” zaostatka i kod rezultata 2-5 spasila čak pet set-lopti Ruskinje (0-40 i dvije prednosti), Martić nije uspjela nadoknaditi veliki zaostatak.

Kada je u prvom gemu drugog seta 28-godišnja Dućanka izgubila servis situacija nije bila obrećavajuća, ali je uspjela odmah u sljedećoj igri vratiti zaostatak. Ključnim se za drugu dionicu igre pokazao šest gem kada je Martić još jednom oduzela servis Potapovoj i tako povela sa 4-2. Kod 5-3 Martić je prilikom servisa za set uspjela spasiti dvije “break-lopte” i to obje odličnim servisima da bi potom asom stigla i do set-lopte koju je realizirala nakon duže izmjene s osnovne linije.

Jedini “break” u trećem setu Martić je ostvarila odmah u prvoj igri, a u opasnosti od ispuštanja te prednosti bila je samo odmah u sljedećem gemu kada je spasila čak tri “break-lopte” suparnice.

Martić će u 3. kolu igrati protiv pobjednice susreta između Amerikanke Danielle Collins i Latvijke Anastasije Sevastove.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.