AP Photo/Darko Vojinovic/Guliver Image

‘ZBOG POLITIKE ME UNIŠTAVATE’: Đokovića izviždala publika, a njegov vapaj odjeknuo je svijetom

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Novak Đoković i Grand Slam turniri su priča koja ove godine za sada ne donosi puno sreće prvom tenisaču svijeta. Na početku godine, Đoković nije bio pušten u Australiju zbog toga što nije cijepljen protiv koronavirusa, zbog čega nije mogao igrati na Australian Openu, a ovih dana priča se o problemima koje će imati na travi Wimbledona, bez dobivanja bodova za ATP ljestvicu na ovogodišnjem izdanju najvećeg svjetskog turnira na travi.

Đoković je jučer navečer bio u akciji na terenu. U prvom kolu Roland Garrosa svladao je Japanca Yoshihita Nishioku, u tom meču nije bilo problema s obzirom na to da je prošao sa 6:3, 6:1, 6:0, a nakon pobjede, pred novinarima je tema bio i Wimbledon.

Srpski teniski majstor najavio je da će ondje igrati jer mu Wimbledon i dalje znači jako puno, bez obzira na ovogodišnju situaciju s izostankom bodova. No, nije bio sretan što će, nakon lanjskog naslova, ove godine bodovno proći bez ičega, što će mu donijeti pad s prvog mjesta na svijetu bez obzira na rezultat na londonskoj travi.

Tvrdi da je zakinut

Opisujući situaciju s kojom se suočava, Đoković je pred novinarima istaknuo da ga korak unatrag guraju političke odluke. Kazao je da je bio pogođen na početku godine na Australian Openu, a bit će zakinut i na londonskoj travi. ‘Ovo je jako nepravedno prema meni i prema drugima koji su lani ostvarili veliki rezultat na Wimbledonu. U mojem slučaju, bodovi propadaju, izgubio sam ih već 4000 zbog polike’, bile su riječi prvog tenisača svijeta kojima se dotaknuo Wimbledona i Australian Opena.

Foto: AP Photo/Kamran Jebreili/GuliverImage

Ne slaže se s kaznom Rusima i Bjelorusima

Podsjetimo, izostanak bodova dogodio se zbog skupne reakcije koju su imali muški i ženski Tour, a ATP i WTA dobio je društvo i u odluci Međunarodnog teniskog saveza da također nema bodovanja za ovogodišnji Wimbledon. Reakcija je stigla zbog jednostrane odluke u Engleskoj da ove godine na travi Wimbledona i na pripremnim turnirima u njihovoj zemlji neće smjeti igrati ruski i bjeloruski tenisači i tenisačice. Englezi su tako odlučili sankcionirajući ruske i bjeloruske teniske adute zbog ruske invazije na Ukrajinu.

Đoković se s takvom kaznom za Ruse i Bjeloruse ne slaže, pogotovo zbog toga što su u Engleskoj odluku donijeli jednostrano. Kako je prvi tenisač svijeta kazao, kompromis bi bio bolji potez, no u ovom slučaju toga nije bilo.

U Parizu mu zviždali

Đoković je ponudio svoj pogled na ovogodišnji slučaj koji se zavrtio oko Wimbledona poslije pobjede nad Nishiokom na ovogodišnjem startu na zemlji Roland Garrosa, a prije toga, na terenu je za vrijeme tog meča čuo i zvižduke kojim su ga s tribina ‘počastili’ nakon što je glasno slavio u drugom setu.




Kako je to izgledalo, pogledajte – ovdje.

Poslije meča, atmosfera je za Đokovića ipak bila puno ljepša. Gledatelji u Parizu su mu zapljeskali nakon što je u razgovoru s Matsom Wilanderom na pitanja odgovarao na francuskom, čime se približio i onima koji su mu u jednom trenutku zviždali.




Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.