Foto: GuliverImage

‘Vratite joj novac, nije pošteno što ste napravili!’ Đokovićeva ekipa se buni, tenisačica doživjela težak udarac

Autor: Ivor Krapac

Novak Đoković danas je u teškom poslu na terenu došao do polufinala Roland Garrosa pobjedom nad Rusom Karenom Hačanovim, koji surađuje s hrvatskim izbornikom Vedranom Martićem, a radilo je i udruženje tenisača iza kojeg Đoković stoji, tražeći bolji tretman za tenisače i tenisačice kod krovnih organizacija u njihovu sportu.

Povod je bio težak slučaj za Japanku Miyu Kato, koja je nakon pogotka u tijelo skupljača loptica bila diskvalificirana s Roland Garrosa i zajedno s Indonežankom Aldilom Sutjiadi, svojom partnericom u paru, nije nastavila natjecanje u toj konkurenciji.

Kako je ta scena izgledala, pogledajte – ovdje, a kasnije je stigla reakcija udruge iza koje stoji Đoković.


“Udruženje profesionalnih tenisača naglašava da je naš najviši prioritet da svi koji sudjeluju u sportu budu sigurni, osobito djevojčice i dječaci koji skupljaju loptice. Bez obzira na to, odluka da se izbaci Miyu Kato i Aldilu Sutjiadi bila je nepravedno nesrazmjerna i nepoštena. Očigledno je da je incident bio slučajan i da uopće nije bio agresivan. To nije trebalo dovesti do zaključka da je prekršeno pravilo i na kraju do izbacivanja s turnira. Incident i njegove posljedice su suprotne osnovnom principu naše udruge – zahtjevu za fer odluke!”, piše u priopćenju.

“Kada su ugrožena prava igrača, onda mora biti primijenjen postupak pravičnog rješavanja. Naša udruga se zalaže za adekvatan mehanizam koji daje igračima glas i ukazuje na njihove brige. U ovom slučaju, to znači da treba vratiti novac predviđen za nagradu koju su osvojile Miyu i Aldila, kao i da im budu vraćeni bodovi. Najmanje to”, dodaje se u priopćenju udruženja tenisača i tenisačica iza kojeg stoji Novak Đoković.
“Odluke kao što su diskvalifikacija moraju biti donesene pošteno, bez bilo kakvog vanjskog utjecaja. Ovaj incident zahtijeva suštinsku promjenu. Oštre kazne za nenamjerna djela potkopavaju integritet sporta i štete karijerama igrača. Disciplinske mjere bi trebale biti donesene pravično, trebale bi omogućavati i rehabilitaciju i biti proporcionalne. Uza sve probleme oko sporta, ključno je da igrači imaju neovisan glas i budu uključeni u oblikovanje pravila koja uređuju njihov sport”, ističe se.

U priopćenju se dodaje i da su u kontaktu s Japankom Kato od čijeg je poteza sve krenulo, a u kontaktu su i s vodećim udrugama svjetskog tenisa, kako bi se ispunilo ono što traže…
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.