Guliver image

(VIDEO) ZAPALIO SE PRIJE FEDEREROVOG OPROŠTAJA: Prijetila tragedija, kakav šok na terenu!

Autor: Dnevno.hr/I.K.

Na ovogodišnjem Rod Laver Cupu u Londonu koji se održava tijekom vikenda sve je u znaku oproštaja Rogera Federera, na kraju Švicarčeve velike karijere, a prije nego Federer zaigra u društvu Rafaela Nadala u meču parova u svojem posljednjem profesionalnom nastupu, pažnju je privukao drugi čovjek.

Šok na terenu u Londonu izazvao je prosvjednik koji je izašao na tenisko igralište i u blizini mreže je s bakljom zapalio samog sebe. Veliku tragediju uspjela je spriječiti brza reakcija kojom je plamen ugašen prije nego je sve eskaliralo.

Sve se događalo u ranom dijelu programa koji će u Londonu na kraju dana imati Federerov oproštajni meč. U trenutku izlaska prosvjednika, u akciji su bili Grk Stefanos Tsitsipas i Argentinac Diego Schwartzman.

Upozorenje na klimatske promjene

Čovjek koji se zapalio na terenu opekao je vlastitu ruku, a sve je napravio s porukom upozorenja na ljudsko ponašanje kojim se utječe na klimatske promjene. ‘Stanimo na kraj britanskim privatnim avionima’, bila je poruka na majici prosvjednika.




Tenis je išao dalje

Poslije ove drame na terenu, Tsitsipas i Schwartzman nastavili su sa svojim dvobojem nakon što je prosvjednik bio odvučen, a igralište je obrisano ručnicima.

Na požar je prvi ‘skočio’ jedan pripadnik osoblja koji je skinuo vlastiti sako i iskoristio ga je kako bi ugasio vatru prije nego je došlo do potencijalnog razbuktavanja, s opasnošću od teže štete.

Autor:Dnevno.hr/I.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.